Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Indadvendte brystvorter

Er dine brystvorter indadvendte, behøver det ikke være en hindring for vellykket amning – men det kan kræve større opmærksomhed.

Under fødslen og den første tid derefter sker de mest markante forandringer i brystvortens facon og elasticitet. Du bør derfor være opmærksom på, at brystvorternes udseende før og under graviditeten ikke kan bruges til at vurdere, om du vil kunne opleve vanskeligheder efter fødslen.

Vi har her fundet links til dig med forskellige teknikker, der kan hjælpe dig til at få en vellykket amning – og hjælp til at vurdere, om du har indadvendte brystvorter eller blot flade.

BIndadvendt brystvorteilledet øverst i denne artikel er sløret, fordi Facebook blokerer billeder af brystvorter. Vi har valgt at sløre for at beskytte alle imod risikoen for blokering af deres konto efter deling af linket til denne artikel. Du kan se det uredigerede billede her.

Amning – en håndbog for sundhedspersonale, 2018, Sundhedsstyrelsen
I afsnit 9.1.4 fortælles, at kun omkring 3% af alle kvinder har indadvendte brystvorter efter fødslen, selvom langt flere oplever, at deres brystvorter virker indadvendte før eller under graviditet. Endvidere er det kun en lille procentdel af disse kvinder, som har fuldstændig indadvendte brystvorter. Afsnittet indeholder også beskrivelser af, hvad man kan gøre i tilfælde med ægte indadvendte brystvorter.

Flade og indadvendte brystvorter, Breastfeeding Basics
I denne artikel fortælles der om forskellen på flade og indadvendte brystvorter. Der er også en forklaring til en ’nipple pinch’ test, hvor du kan finde ud af hvilken type brystvorter du har. Der nævnes desuden forskellige teknikker, der kan hjælpe til at få et bedre latch hos din baby.

Flade eller indadvendte brystvorter, Ask Dr. Sears
I denne artikel fortælles der om forskellige ting du kan prøve, hvis det er svært for din baby at få fat om brystet.

Indadvendte brystvorter, La Leche League GB
La Leche League skriver om muligheder for at få en god sutteteknik, hvis du har indadvendte brystvorter.

Billedet er udgivet under Creative Commons licens, fotograf Karin4758.