Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Flade brystvorter

En flad brystvorte kan ikke rejse sig ved stimulering på samme måde som en brystvorte, der ikke er flad. Er dine brystvorter flade, kan du måske opleve udfordringer i forbindelse med amningen. Det er dog oftest ingen hindring, og langt størstedelen af kvinder med flade brystvorter kan amme uden særlige tiltag.

Under fødslen og den første tid derefter sker de mest markante forandringer i brystvortens facon og elasticitet. Du bør derfor være opmærksom på, at brystvorternes udseende før og under graviditeten ikke kan bruges til at vurdere, om du vil kunne opleve vanskeligheder efter fødslen.

At amme med flade brystvorter kan kræve lidt ekstra opmærksomhed for at din baby kan få godt fat. Vi har derfor samlet nogle links, der kan hjælpe dig på vej.
Amning – en håndbog for sundhedspersonale, 2018, Sundhedsstyrelsen
I afsnit 9.1.4 fortælles om indadvendte og flade brystvorter – hvad det kan betyde, og hvad du kan gøre.

Flade og indadvendte brystvorter, Breastfeeding Basics
I denne artikel fortælles der om forskellen på flade og indadvendte brystvorter. Der er også en forklaring til en ’nipple pinch’ test, hvor du kan finde ud af, hvilken type brystvorter du har. Der nævnes desuden forskellige teknikker, der kan hjælpe til at din baby får bedre fat.

Flade eller indadvendte brystvorter, Ask Dr. Sears
I denne artikel fortælles der om forskellige ting, du kan prøve, hvis det er svært for din baby at få fat om brystet.

Indadvendte brystvorter, La Leche League GB
La Leche League skriver i denne artikel om forskellige typer brystvorter om, hvad der kan forårsage flade brystvorter, samt muligheder for at få en god sutteteknik.