Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Uro ved brystet

Oplever du sommetider, at dit barn har svært ved at koncentrere sig om amningen? Eller er frustreret ved dit bryst og vrider sig som en flitsbue? At dit barn vil have brystet, men alligevel ikke? Du er ikke alene.

Rigtig mange forældre oplever perioder med uro, og det kan skyldes mange ting. Måske dit barn er ved at få tænder, måske der sidder en drillende bøvs, eller måske du oplever det om aftenen?

Det kan også være, at uroen ikke bare er forbigående. Det kunne fx være, hvis dit barn er uroligt ved brystet, fordi det har svært ved at sutte rigtigt. Hvis du oplever, at uroen fortsætter i en længere periode, eller at dit barn ikke virker tilpas, er det en god idé at vende situationen med din læge eller sundhedsplejerske eller kontakte vores vejledning for at finde frem til, hvad der kan være på færde.

Her kan du læse mere om uro ved brystet:
Amning – en håndbog for sundhedspersonale, 2018, SST

Afsnit 9.4 handler om, når et barn afviser brystet på grund af fx kraftigt nedløb, en bøvs der giver ubehag, eller hvis barnet ikke var sultent.
Klyngeamning og urolige babyer, Australian Breastfeeding Association

Artiklen kommer særligt ind på klyngeamning, altså meget hyppig amning, urolige aftener samt overstimulering.
Den urolige amme-baby, Breastfeeding.support

Artiklen fortæller om forskellige faktorer, der kan ligge til grund for et barns urolighed. Fx nævnes sensitivitet, sygdomme og sutteforvirring.