Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Tvillinger eller flere

Når du finder ud af, at du venter dig mere end ét barn, kan der hurtigt dukke spørgsmål op. Hvordan med amning? Kan du amme mere end én? Kan du producere nok modermælk til dem alle? Skal jeg amme hele tiden? Kan jeg amme dem på samme tid? Og hvordan gør jeg det?

Din krop producerer modermælk ud fra efterspørgsel. Hvis der bliver efterspurgt meget, vil den også producere meget. Langt de fleste mødre vil kunne producerer den mængde modermælk, der er nødvendig til mere end 1 barn.

Videoer

Nogle mødre kan føle sig usikre på det praktiske. Hvordan ammer jeg to på én gang? At se på video hvordan andre mødre ammer to babyer, giver et godt visuelt indblik i, hvordan det kan gøres. Så kan du altid tilpasse det, så det passer til dig. Vi har fundet to videoer:

Amning af tvillinger – indretning af ammested (YouTube)

I denne video kan du se hvordan du kan indrette dig og hvilke redskaber der kan være rare at have.

Amning af to børn på samme tid

I denne video får du gode råd til, hvordan du lægger tvillinger til brystet, så de ammer samtidig.

Her kan du læse mere om at amme tvillinger (eller flere):

Tvillinger – Australian Breastfeeding Association
Denne artikel fortæller om amning og tvillinger – fx hvordan mælkeproduktionen fungerer, hvad du kan gøre, hvis din nyfødte endnu ikke er i stand til at die – og kommer med gode råd til opstarten.

Triillinger eller mere – Australian Breastfeeding Association
Denne artikel handler om amning af trillinger, firlinger eller flere, og hvordan mælkeproduktionen fungerer, således at du kan producere tilstrækkelig modermælk til alle dine børn.

Amning af tvillinger eller mere – Breastfeeding USA
Denne artikel kommer ind på vigtigheden af at have et godt netværk, når man har flerlinger, og at det i starten vil handle primært om amning og søvn – resten må gerne nedprioriteres. Desuden fortæller den om mælkeproduktionen, og at naturen har skabt kvinden til at kunne ernære alle de børn, hun måtte få.

Tvillinger – La Leche League
Denne artikel fortæller om den første tid efter fødslen, og hvordan du får den bedste start med dine nyfødte babyer.