Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Sår og smerter

Amning skal ikke gøre ondt, og det skal ikke give sår.

Det er ikke unormalt at opleve let ømhed og ubehag de første dage i et ammeforløb, men voldsomme smerter over længere tid tyder på problemer, som kan afhjælpes.

Alligevel er der mange, der oplever netop voldsomme smerter samt sår. Vi har her samlet nogle links, vi håber, du vil finde nyttige.

Hvis du oplever sår, er det vigtigt at finde den bagvedliggende grund til, at sårene opstod, og ikke blot behandle sårene. Har du brug for vejledning, kan du kontakte vores frivillige vejledere her.
Sore/cracked nipples, Australian Breastfeeding Association

Artiklen nævner, at en ikke-optimal sutteteknik ofte er grunden til sår og smerter. Den giver bud på, hvad du kan gøre før, under og efter amning.

Sore Nipples When Breastfeeding, Breastfeeding Today

Artiklen skriver, at frem for blot at behandle dine sår og smerter, skal du finde ud af, hvorfor de er der. Den nævner fx en ændring i ammestillinger som en mulig løsning.

Persistent Pain with Breastfeeding, ABM Clinical Protocol, Academy of Breastfeeding Medicine

Protokollen er henvendt til sundhedsfaglige og derfor lidt svær at læse. Den omhandler smerter med en varighed over 2 uger, og nævner mange mulige grunde til smerterne samt mulige løsninger hertil.

Videoer

What To Do About Nipple Pain, Global Health Media

Denne video viser, hvorfor smerter i forbindelse med en ikke-optimal sutteteknik opstår, og hvordan du kan afhjælpe problemet.

What To Do About Breast Pain, Global Health Media

Videoen beskriver de mest hyppige grunde til smerter i brystet, og hvad du kan gøre ved det.