Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Læbe-ganespalte

Indholdsfortegnelse

Læbe- og ganespalte er forskellige former for midtlinjedefekter – dvs. medfødte misdannelser, som er opstået i fostertiden.

Læbe- og ganespalte kan give særlige udfordringer for amning, fordi amning kræver at der kan dannes vakuum i barnets mund. Særligt ganespalte kan give udfordringer med at opnå vakuum, men som du kan læse i nedenstående links, betyder det ikke, at amning er udelukket.

Ved læbespalte alene er amning oftest muligt at amme ved at sørge for, at brystet fylder spalten, eller ved at dække over spalten med en finger under amning.

I nedenstående links kan du læse meget mere om amning med læbe-ganespalte og hvad du selv kan gøre for at kunne amme dit barn født med læbe-ganespalte.

Breastfeeding USA:

Læbe-ganespalte og amning

Australian Breastfeeding Association:

Læbe-ganespalte og amning

Academy of Breastfeeding Medicine:

Protokol vedr. læbe-ganespalte og amning

 

Billedet er udgivet under Creative Commons licens, ejer James Heilman, MD.


Denne mini-wiki er skrevet i samarbejde mellem frivillige på Ammenet, og er redigeret af certificerede ammekonsulenter (IBCLC’er) blandt de frivillige.

Ammenets wiki formidler information og skal ikke opfattes som anbefalinger. Informationen på dette website kan ikke erstatte medicinsk rådgivning eller professionel hjælp ved behov.

Faktaboks