Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Hårfarve

Nedenstående omhandler alle typer af ændring af hårets farve samt permanent, relaxers, extentions m.m. – for nemheds skyld omtalt her som ”at farve hår”.

Der er delte meninger om, hvorvidt det er skadeligt at farve hår, når man ammer:

  • Den danske sundhedsstyrelse fraråder hårfarve, når man ammer, men de siger IKKE, at man skal stoppe med at amme, fordi man allerede har fået farvet hår eller ønsker det (1). Den danske anbefaling følger et forsigtighedsprincip, fordi der endnu ikke er forskningsmæssigt belæg for, hvorvidt kemikalierne går i mælken eller ej.
  • Den engelske sundhedsstyrelse (NHS) og La Leche League henviser til den manglende dokumentation for skadelighed og fraråder ikke hårfarvning under amning (2).
  • Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen undersøgelser, der viser, at farven skader, og der er heller ingen undersøgelser, der omvendt viser, at det ikke skader. Der er ingen undersøgelser af, om dampene optages i blodet og dermed evt. også i mælken.
  • Nogle mener, at hvis man begrænser sig til behandling af selve hårstrået, uden at behandlingen rammer hovedbunden, så minimerer det risikoen for optagelse via blodbanen, idet hårstrået ikke selv kan optage og føre videre til blodet. Der er ingen undersøgelser af dette – men almen holdning på området er, at kemi der ikke rører huden, er at foretrække.

Ovenstående gælder OGSÅ økologiske/grønne frisører og farver.