Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

Fertilitetsbehandling

Indholdsfortegnelse

Mange mødre bliver bedt om at stoppe amning, hvis de skal starte i fertilitetsbehandling. Hvis du oplever dette, og du ikke har lyst til at stoppe, kan du evt spørge ind til baggrunden for anbefalingen af ammestop. Generelt mangler der en del forskning og viden endnu på dette område.

Hvis du ikke har fået menstruation endnu, kan et ammestop godt give mening. De hormoner, der udskilles i ammeperioden, kan for nogle undertrykke cyklus i ganske lang tid. Heldigvis kan du måske godt undgå et fuldt ammestop og stadig få gang i cyklus igen. Ofte handler det nemlig om hvor lang tid, der går imellem amninger. For nogle virker det at stoppe natamning, så der kommer et længere stræk uden amning mens man (forhåbentlig!) sover.

Hvis du i forvejen kun ammer én gang dagligt, vil den løsning selvfølgelig ikke være så brugbar. Så må du afveje situationen – kan behandlingen vente lidt endnu? Eller er det nu, du er klar, også selvom det indebærer at stoppe amningen?

Ofte handler rådet om ammestop dog om, at lægen er nervøs for, hvordan medicinen kan påvirke dit barn. Det gøres somme tider ud fra et forsigtighedsprincip, og er altså ikke nødvendigvis fordi det specifikke præparat indebærer en risiko for barnet. Du kan derfor bede om at få at vide præcis hvilke præparater, der er tale om, og så kan du selv slå dem op i de online databaser, der samler information om medicin og amning. Når du har kigget på det, kan du drøfte dine fund med lægen og se, om I kan finde en løsning, som giver dig mulighed for at fortsætte amningen, indtil du er klar til at stoppe. I databaserne vil du kunne se alternative forslag til præparater, som ikke bør anvendes under amning.

I nedenstående links kan du læse lidt mere om amning og fertilitetsbehandling på engelsk.

Amning og IVF – Australian Breastfeeding Association

Fertilitet og amning – La Leche League

Faktaboks