Støt os – Har vi hjulpet dig? Så vil vi elske hvis du vil hjælpe os! Mobilepay 82 56 02

D-MER

Indholdsfortegnelse

D-MER er en forkortelse for “dysforisk nedløbsrefleks” (på engelsk dysphoric milk ejection reflex). Det er en pludselig negativ følelse i forbindelse med nedløbet og varer typisk mellem 30 sekunder og 2 minutter. Fænomenet er ikke særligt kendt, og man har derfor svært ved at vide hvor udbredt det er.

Den foreløbige forskning viser, at de negative følelser typisk er forbundet med et fald i hormonet dopamin, som kommer umiddelbart før nedløbsrefleksen.

Mange som lider af D-MER oplever det som skamfuldt at have disse meget intense negative følelser. Nogle ammende er bange for, at der er noget galt med dem, og at disse følelser er tegn på, at de ikke elsker deres børn. Det kan derfor være til stor gavn blot at kende til lidelsen og vide, at det udelukkende handler om en hormonelt betinget reaktion, som ikke kan kontrolleres mentalt.

D-MER beskrives ofte som en følelse af at være ked af det, angst, irritabel eller rastløs. D-MER kan forveksles med amme-aversion eller fødselsdepression, men i modsætning til disse varer de negative følelser ved D-MER kun i få minutter.

Kvalme under nedløb er ikke forbundet med D- MER – læs mere om kvalme under nedløb i vores wiki om nedløbsrefleksen.

Websitet D-MER-org ledes af en IBCLC (ammekonsulent), og samler information om fænomenet. Her kan du finde følgende, som vi håber er brugbart for dig.

Folder til ammende

Folder til pårørende

Folder til sundhedsfaglige

Forskning D-MER

Faktaboks