Persondatapolitik

Du har nok hørt (rigtig meget) om de nye EU regler om persondata og personfølsomme oplysninger, ikke? Her er Ammenets politik omkring håndtering af den slags data. Og ja, den skal være så kedelig og detaljeret her, men vi skal gøre vores bedste for at det er til at læse!

Hvis du vil vide noget om hvordan og hvorfor vi bruger cookies og hvad vi får ud af det, så se vores side om cookies.

Okay, her kommer så det lange og kedelige:

Hvad er formålet med denne politik?

På Ammenet synes vi det er vigtigt, at det er helt tydeligt, hvordan vi behandler dine oplysninger. Desuden er vi forpligtet til at leve op til EUs databeskyttelsesforordning.

1. Hvad er persondata?

Persondata er de informationer, der kan bruges til at identificere en fysisk person. Man deler persondata op i 3 kategorier:

  1. Almindelige personoplysninger, som navn, adresse, telefonnummer, mailadresser, fødselsdato, billede osv.
  2. Følsomme personoplysninger om f.eks. helbred, seksuelle forhold, etnisk oprindelse og mange andre ting.
  3. Straffedomme og lovovertrædelser.

Vi er selvsagt ikke interesserede i nummer 3, vel. Men når vi snakker om dine ammeproblemer, så kommer vi faktisk ind på nummer 2 i mange tilfælde. Og nummer 1 kommer vi altid i berøring med, når vi snakker med nogen.

2. Hvordan behandler Ammenet persondata?

På Ammenet registrerer vi meget få oplysninger. For at gøre det mere overskueligt, kan vi dele det op i 3 kategorier:

Cookies:

Som de fleste andre websites anvender vi cookies. Det er små kodestumper, som registrerer din ip-adresse og hvilken type maskine (mobil, tablet eller computer), du anvender for at se vores side. Det bruger vi til at gøre siden mere brugervenlig (som f.eks. at gemme dine præferencer) og til statistik. For at føre statistik sendes nogle af cookie-oplysningerne til Google Analytics. Google Analytics lever op til databeskyttelsesforordningen - det betyder fx at de maskerer din ip-adresse, så du ikke kan identificeres via den. Se i øvrigt vores side om cookies.

Det er svært at undgå cookies, også selvom vi synes den pop-up er træls. Men hey - vi kan også bruge de her data til noget! Fx ved vi, hvilke af vores artikler, som er mest populære (vi kan afsløre, at afføring ligger nummer 1 altid!), at de fleste finder os via søgning på fx Google, og at stort set alle vores besøgende kigger på siden via et håndholdt device. Den viden betyder noget for hvordan vi prioriterer vores tid, og hvordan vi indretter vores website bedst muligt for dig, som læser med.

Vejledning:

Vi tilbyder vejledning om amning. Derfor kan det ikke undgås, at vi af og til får helbredsmæssige oplysninger via vores kontaktformularer. Når du trykker "send" på sådan en  formular, vil du blive bedt om at give dit samtykke til at de oplysninger sendes til vores frivillige vejledere, lagres i vores database og bliver videresendt til Ammenets vejlederes email-indbakker. Ammevejledningen kan af gode grunde ikke være anonym, da den foregår via emails, men de indsendte oplysninger deles ikke med andre end Ammenets vejledere nogensinde.

Støttemedlemskab:

Ammenet er en forening, som du kan blive støttemedlem af og dermed hjælpe os med vores arbejde. Når du bliver medlem, gemmer vi nogle få oplysninger om dig: Din ip-adresse, dit navn, dit telefonnummer og din email-adresse - men vi er ligeglade med alle de andre ting, man tit skal udfylde, når man bliver medlem af noget. Vi vil bare gerne kende dit navn og din email, så vi kan skrive tak for støtten og sende dig et nyhedsbrev. Og du kan bede om at blive slettet, når som helst du ønsker det.

3. Hvor længe opbevarer Ammenet dine oplysninger?

Vi opbevarer kun de her data, så længe vi synes det giver mening, og så længe lovgivningen siger at vi skal. Fx SKAL vi opbevare data om transaktioner i 6 år - dvs. data om overførsler af kontingent.

Når du udfylder en vejledningsformular, lagres den på vores website automatisk, samtidig med at den sendes videre via email til den frivillige vejleder. Når den er sendt videre, sletter vi den fra vores website. Email-vejledninger slettes af den enkelte frivillige vejledere senest en måned efter sidste udveksling.

Du er selvfølgelig til hver en tid velkommen til at kontakte og bede os om at inaktivere enhver form for persondata, vi kan have registreret om dig!

4. Hvordan får du udleveret eller slettet dine oplysninger?

Hvis du opsiger eller vælger ikke at forny dit støttemedlemskab af Ammenet, så vil de persondata, vi har registreret om dig i relation til medlemskabet, blive slettet. Vi er dog nødt til at gemme betalingsoplysningerne vedrørende dit medlemskontingent i 6 år som følge af Bogføringsloven.

Hvis du ønsker du at få en kopi af de data, vi opbevarer om dig, kan du altid kontakte os via vores kontaktformular, og så sender vi dig hurtigst muligt en kopi.

Ønsker du at vi ændrer eller sletter dine data skal du også bare skrive til os, og så ændrer eller sletter vi så hurtigt som muligt - husk dog at vi er frivillige og ikke kan love at gøre det fra time til time.

5. Hvor opbevarer Ammenet dine persondata?

Da ammenet.dk som næsten alle andre websites består af filer og en database, gemmes nogle af de her personlige oplysninger i en database. Alt vores indhold ligger på en server i Tyskland, inden for EU. Vi har en såkaldt databehandler-kontrakt med det firma, der opbevarer vores data - Host Europe GmbH - som du kan læse ved at klikke på dette link. Du kan læse mere om Hosteurope på denne side.

I forbindelse med email-rådgivning anvender vi den danske tjeneste MX-hotel til alle vores rådgivere. Dataaftalen med MX-hotel kan du læse her.

Nogle få oplysninger vil, som vi forklarede i afsnit 2, blive delt med Google Analytics, som anonymiserer disse data.

Data er ikke er tilgængelige for andre end Ammenet og databehandleren.  

Alle vores medlemsdata opbevares bag en krypteret forbindelse.

6. Hvor sikkert opbevarer Ammenet mine data?

Vi har gjort vores allerbedste for at sikre os imod, at dine oplysninger bliver slettet, offentliggjort, misbrugt eller i øvrigt behandlet i strid med dansk lovgivning.

Det betyder bla. at:

- vores website og database er krypteret.

- der tages daglige backups af al data, inkl. dine personlige data.

- vi har en intern datapolitik, som alle vores frivillige forpligter sig til at følge

- al kommunikation med vores databehandlere sker via krypterede forbindelser og med anvendelse af stærke passwords.

7. Hvem deler Ammenet dine oplysninger med?

Vi deler oplysninger om dig med:

1. Vores databehandler, se afsnit. 5.

2. Google Analytics, se afsnit 2 og 5.

8. Videregiver Ammenet oplysninger til andre?

Selvfølgelig behandler vi persondata super fortroligt. Vores formål er at dele information og give støtte - vi markedsfører ikke noget som helst.
Du kan se ovenfor i afsnit 7 hvem vi som en naturlig del af det her arbejde deler data med. Ud over det videregiver vi aldrig persondata til personer eller virksomheder udenfor Ammenet, og hvis vi ville gøre det, ville vi bede dig om samtykke.

Som vi forklarede i afsnit 2 foregår noget af vores vejledning via emails. Når du skriver sammen med en frivillig vejleder, vil dine oplysninger blive opbevaret i vejlederens indbakke i en periode. Derfor er det vigtigt, at du giver dit samtykke hertil, og det gør du, når du sender formularen.

9. Sociale medier

Du ved sikkert at Ammenet også er på Facebook, og at vi her laver en del vejledning.

Vi indsamler og lagrer ingen data om dig fra Facebook, og hvis vi gør (fx hvis vi gerne vil bruge et billede, du har delt), vil vi altid bede dig om lov først.

Du skal dog være opmærksom på, at virksomheder som Facebook har deres egen persondatapolitik - den kan du med fordel sætte dig ind.

10. Hvordan kontaktes Ammenet?

Vi er ansvarlige for behandlingen af persondata på ammenet.dk.

Hvis du ønsker at slette eller rette oplysninger, vi har registreret om dig, eller har du spørgsmål til os, så skriv endelig til os:

Ammenet
Drosselvej 15
3000 Helsingør
Klik her for kontaktformular

Du kan altid holde dig opdateret om den politik, der til enhver tid gælder, ved at klikke dig ind på ”Persondatapolitik” på ammenet.dk.


Denne side er senest opdateret den 25. maj 2018.