Om Ammenet
Ammenet er en non-profit organisation, som drives 100% af frivillige kræfter med stort engagement i hjælpen til ammende familier. Vores frivillige donerer deres tid i det omfang, de har mulighed for det og sætter en ære i at hjælpe alle uanset køn, alder, seksualitet, etnicitet, politisk overbevisning, mv.
På Ammenet kan du få støtte og hjælp til at nå dit personlige mål for amningen med udgangspunkt i den nyeste faglige viden. Det betyder at vi tager udgangspunkt i netop dig og dine erfaringer, ønsker og ressourcer og tilbyder dig evidensbaseret viden om mulige løsninger på din udfordring, så du selv kan træffe det valg, der føles mest rigtigt for dig og din familie.
Vores mission
Ammenet er en landsdækkende frivilligbaseret almennyttig forening, hvis formål er at arbejde for udvikling og forbedring af enkeltpersoners og familiers muligheder for at nå deres personlige mål for amningen ved at:
- yde gratis støtte og evidensbaseret vejledning til familier, der ønsker hjælp til alle faser af amning og udmalkning
- udbrede evidensbaseret viden om modermælkens sygdomsforebyggende egenskaber og amningens øvrige sundhedsmæssige fordele for barnet såvel som for den ammende
- udbrede evidensbaseret viden om amning som den biologiske og kulturelle norm
- støtte og/eller gennemføre forskningsrelaterede aktiviteter
Det gør vi via online vejledning samt ved at formidle viden om amning via vores wiki og social media profiler.
Det laver vi
Vores frivillige arbejder med ammehjælp indenfor flere områder:
Støttenetværk: I vores netværksgrupper på Facebook arbejder vi med at støtte op omkring ammende familier ved at give et sikkert rum til at søge information og opbakning, hvor uddannede frivillige ordstyrere sørger for at holde tonen rar, dele relevant viden, samt henvise til relevante wiki’s og muligheder for personlig vejledning ved behov.
Vejledning: Ammenets vejledning foregår online i vores Facebook gruppe. Fokus er på den enkelte brugers behov og situation. Vores frivillige vejledere bliver klædt på til at varetage vejledningsopgaven igennem vores egen vejlederuddannelse med over 200 timers undervisning tilrettelagt af frivillige med en international anerkendt certificering inden for amning (IBCLC’ere).
Informationsdeling: Vores wiki her på hjemmesiden skrives af frivillige. Vi lægger vægt på at formidle evidensbaseret viden – altså viden baseret på forskning – på en måde, der kan bruges af alle, privatpersoner såvel som sundhedsfaglige. På de sociale medier søger vi at normalisere amning ved at dele billeder på Instagram samt at øge kendskabet til vores wiki via vores Facebook-side.
Ammenet.dk modtager donationer og har tilladelse til indsamling fra Indsamlingsnævnet. Regnskab for de foregående år kan du se herunder.
Ammenet Regnskab for indsamling 2022-2023