Frivillige på Ammenet

Disse dejlige mennesker er alle frivillige på Ammenet. Nogle er vejledere, andre er ordstyrere i vores netværksgrupper, og endnu andre har forskellige former for organisatoriske opgaver. Vi er efterhånden en stor flok og herunder kan du læse lidt mere om nogle af vores frivilliges roller og motivation for at være med ❤ 


Emilie Haarslev Schröder Marqvorsen
Vejleder, Organisator, næstformand i foreningen.
Den største gave for mig, da jeg stod midt i et kaos som ny mor, var at der var nogen, der lyttede og som støttede mig i ønsket om at fortsætte amningen på trods af de udfordringer, jeg stod overfor. Det vil jeg rigtig gerne give videre til andre ammende, så de kan føle sig trygge i at træffe netop det valg, der føles rigtigt for dem ❤
I Ammenet har jeg muligheden for at støtte familier, der har brug for hjælp til amningen, og samtidig holde min viden opdateret og relevant. Desuden giver Ammenet mig mulighed for at være en del af et fællesskab af dygtige og engagerede frivillige, der alle brænder for den samme sag.


Line Birgitte Borgersen 
Organisator.
Da jeg selv var nybagt mor var Ammenet en kæmpe støtte så jeg har valgt at blive frivillig for at give tilbage og støtte Ammenet videre. Det er vigtigt for mig at forældre ved at der findes hjælp og at de ikke er alene.


Maria Bekke
Vejleder, ordstyrer i Ammenets netværksgrupper, medlem af bestyrelsen. 
Jeg synes det er ærgerligt, når jeg møder kvinder, der har måtte opgive amningen pga dårlig råd og myter. Ammenet har hjulpet mig meget gennem mit første ammeforløb, og jeg vil gerne give tilbage. Jeg vil gerne være med til at alle kan få den hjælp og støtte, der skal til, for at nå egne ammemål. Om det så er hel eller delvis amning, amning i 3 mdr eller 3 år er for mig ligegyldigt. Så længe den enkelte kvinde er tilfreds og føler, at hun har fået tilstrækkelig med hjælp, så har jeg nået mit mål som vejleder ❤


Maria Bergholm
Organisator.
Amning kan være det mest fantastiske - men det kan også være en kilde til små og store udfordringer. Jeg vil gerne være med til at hjælpe mødre og børn med at få det allerbedste ammeforløb for dem og på deres præmisser. Og måske også udrydde nogle af ammestuehistorierne ved at dele faglig viden og kvindernes egne historier. Derudover, så stemmer Ammenets værdigrundlag rigtig godt overens med mit eget, når det kommer til amning. Jeg ville i hvert fald selv rigtig gerne have kendt til Ammenet, da jeg ammede særligt mit første barn.


Mathilde Christine Ehrenreich-Zak
Organisator.
I første instans var min motivation for at blive frivillig hos Ammenet min egen hektiske start på ammeforløbet med min søn. Ammenet var en enorm hjælp for mig, og det medførte et stort ønske om at kunne være med til at støtte andre familier i deres individuelle ammeforløb, så det giver mening for netop dem. Jeg synes, at amning er helt fantastisk, og ønsker især at være med til at aflive myter omkring amning samt støtte op omkring at langtidsamning kan blive mere normalt i det offentlige rum.


Mette Feldthaus
Vejleder, organisator, formand i foreningen.
Jeg har valgt at være frivillig hos Ammenet, da jeg har mærket på mig selv, hvor stor en forskel det kan gøre at der sidder nogle og lytter til en, samt giver en den støtte man har brug for.
At kunne hjælpe mødre på vej i et ammeforløb, der passer ind i netop deres familie, samt vejlede hende ud fra hvad evidensen siger betyder meget for mig.


Merete Bak Laustsen
Vejleder.
Jeg er frivillig ved Ammenet, fordi jeg brænder for at gøre viden om amning tilgængelig for dem, der ønsker den. Jeg vil gerne møde og se hver enkelt mor, lige der hvor hun er - og støtte hende i at træffe oplyste valg og lægge en plan, der giver hende ro i maven. 
 

Olivia Mira Benkjer Ott
Ordstyrer.
Der hersker mange myter og misforståelser, når det kommer til amning. Dette gik ikke op for mig, før jeg selv stod i situationen som nybagt mor, og jeg hurtigt derefter indså, hvor meget amningen fylder i den første tid med en baby. Heldigvis kendte jeg allerede til Ammenet, og det har været en kæmpe støtte for mig altid at have afgang til lettilgængelig evidensbaseret viden om amning, samt opbakning fra både vejledere og netværkene. Jeg valgte at ansøge om at blive vejleder, da jeg brænder for at være med til at aflive nogle af de omtalte myter, og at støtte familier til at få det ammeforløb, de selv drømmer om. Støtte og viden betyder alting i den kontekst ❤️


Rie Jønsson
Organisator.
Det der drev mig til at blive frivillig på ammenet var muligheden for at hjælpe andre mødre, blive del af et dejligt fællesskab samt lære en masse sejt om amning som jeg kan videreformidle til en masse nye familier.
Ammenet hjalp mig rigtig meget da jeg selv havde problemer med amningen, og det er bare fantastisk at kunne være med til at give igen og hjælpe familier med at finde de nødvendige informationer og yder støtte til at træffe de valg som de føler er det rette for dem <3


Thilde Svendstrup-Bjerre
Organisator.
Fælles for begge mine ammeforløb har været at opstarten har været præget af en kæmpe stor usikkerhed og mange smerter.
Jeg valgte derfor at blive vejleder, da jeg ønskede at hjælpe andre med at opnå det bedste ammeforløb for dem. Jeg elsker at vejlede fordi jeg kan se/høre at det hjælper nogle familier i nogle svære situationer.