Fuld udmalkning

af 11/05/2020

Fuld udmalkning er også amning ❤️ Nogle mødre har ikke mulighed for at amme deres børn direkte ved brystet. I mange tilfælde er fuld udmalkning en mulighed for de familier. Det kan du læse om i vores wiki om udmalkning.

Her kan du læse beretninger fra dem, der selv har fået amning ved udmalkning til at fungere. Du kan også selv skrive om din egen oplevelse.


baby"Da jeg fik min søn i 2017 havde jeg ingen anelse om hvor svært og problemfyldt, noget så naturligt kunne være. Jeg ammede ham 100% og 24/7 den første måned, men han var mere og mere ulykkelig og utrøstelig, men sundhedsplejersken mente ikke at der var noget galt, da jeg havde mælk nok og han ikke havde gulsot. Havde han ikke et bryst i munden konstant, så græd han. Efter 1 måned havde han kun taget sin fødselsvægt og 70g på. Så vi startede supplering med mme. 4 måneder gammel opgav jeg amningen.

I tiden siden har jeg været meget trist over forløbet, og at jeg ikke lyttede til min egen indre stemme, som sagde at han var sulten. Derfor har jeg også søgt en masse viden til nr.2, så jeg ikke skulle stå i samme situation igen.

I marts fødte jeg så en datter i uge 37 + 4.
Grundet hendes tidlige fødsel havde hun ikke kræfter til at drikke igennem ved amningen. Så 9 dage gammel indlægges hun med gulsot. Her kontrolvejes hun og det viser sig, at hun ikke drikker nok, så jeg begynder at amme ud og vælger at give det i flaske, skønt fag personalet er meget imod, da det kan ødelægge amningen.

Det, der her er vigtigt for mig at sige er, at amningen i sig selv aldrig har været det vigtigste for mig. Det, der er vigtigst for mig er, at jeg kan ernære mine børn 100% via brystmælk, da jeg føler at det er det bedste for dem.

Nu sidder jeg så med en datter, som bliver 8 uger på mandag. Hun har fået mme 3-4 gange i opstartsperioden, da jeg var godt en uge om at øge mælkeproduktionen nok via udmalkning. 

I dag ernæres hun fuldt med udmalket modersmælk. Jeg sidder altid med hende i armene og gerne hud mod hud, da jeg på den måde kan give hende lidt af trygheden, som hun ikke får ved amning. Med mindre at vi er sammen med mormor/farmor, så er det kun mig der giver flaske - et valg jeg har truffet, da jeg gerne vil have de mor og barn stunder, som man normalt får ved amningen.

I dag er jeg glad og har det godt med, at min datter er flaske barn men stadig får min mælk. Og jeg har fundet ud af, at min sorg over ikke at kunne amme mine børn mere skyldes min opfattelse af, hvad omgivelserne forventer end noget andet.

Så til jer, der flaske ammer jeres børn, DET ER OKAY 😊 og i stedet for at være kede af det, så vær stolte over at det trods alt er lykkedes jer at producere mælk til jeres børn ❤"


 

Emner

Adskillelse

Artiklen er revideret juli 2018. Adskillelse af mor og barn under ammeperioden kan virke som en stor udfordring, når barnet udelukkende ammes. Behovet for adskillelse kan opstå af mange forskellige...

Supplering

Hvad er supplering? Man kalder det supplering, når det ammede barn får mad fra andre kilder end direkte fra brystet. Dvs. det er supplering når: Man giver udmalket mælk eller...

Udmalkning

Artiklen er revideret i oktober 2019. Indledning Når man malker ud, fjerner man mælk fra brystet, enten ved hjælp af en pumpe eller med hånden. Verdenssundhedsorganisationen WHO definerer fuldamning...

For lidt mælk

Artiklen er revideret i december 2018. Hvad er det? For lidt mælk betyder, at der ikke er modermælk nok til at opfylde barnets behov for mad. For de fleste børn mellem 1 uge og 6 mdr ligger det behov...

Brystbyld

Engelsk: Breast abscess, Latin: abscessus mammae Hvad er en brystbyld? En brystbyld er et område inde brystet fyldt med pus. Når brystvævet inficeres dannes en barriere af granuleret væv omkring...