Frivillig ordstyrer i Ammenetværk

Vil du være ordstyrer i Ammenetværk?Har du selv haft glæde af at søge støtte i Ammenetværk på Facebook? Ordstyrernes arbejde er essentielt for netværksgruppernes succes.

At blive ordstyrer starter med en ansøgning og derefter en skriftlig samtale for at se på dine muligheder for at blive frivillig. Hvis vi kan se, at det vil være muligt at tilbyde dig plads, vil vi tage en videosnak med dig for at forventningsafstemme, inden beslutningen træffes. Se mere om hvad vi kigger efter længere nede.

Ønsker du på sigt at blive frivillig vejleder hos os, skal du først være ordstyrer eller organisator i et stykke tid.

Læs i øvrigt mere om organisationen, og mød de frivillige her

Om netværksgrupperne

På Facebook har Ammenet tre forskellige netværksgrupper, også kaldet Ammenetværk. Det er støttegrupper, hvor brugere kan hjælpe hinanden og dele tanker om glæder og udfordringer ved amning.

Lidt om arbejdet som ordstyrer

Ordstyrere godkender opslag, svarer med links og henvisninger ved behov samt sørger for at retningslinjerne overholdes - fx at tonen i grupperne er rar.

Arbejdet som ordstyrer betyder meget. Som ordstyrer er du med til at skabe et netværk, hvor forældre får gavn af at sparre med hinanden. Det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan en (måske usikker) nybagt mor får troen på sig selv pga. den støtte, hun finder i Ammenetværk.

Det er du med til at facilitere, og det er enormt tilfredsstillende at gøre en forskel for en familie, der gerne vil amme. Man er aldrig alene med arbejdet som ordstyrer - vi arbejder i 2 teams, som selv fordeler dagvagterne indbyrdes, og du har altid mulighed for at vende tanker og spørgsmål med en kollega.

Tidsforbruget set over en uge er ca 1-2 timer, men kan variere afhængig af aktiviteten i grupperne. Typisk fordeler det sig på to vagter hver 2. uge. Når man har vagten, er det vigtigt at kunne kigge ind i grupperne 4-5 gange i løbet af dagen.

Inden du starter, skal du igennem et lille kursus på omtrent 6 timer, som skal gennemføres på max 4 uger.

Opfylder du kravene til at blive frivillig hos os?

Kravene til dig som frivillig ordstyrer er, at du skal:

  • kunne hjælpe alle, der ønsker hjælp, uden at diskriminere
  • have en grundlæggende respektfuld holdning til de mennesker, vi forsøger at støtte og hjælpe
  • kunne afsætte ca. 1-2 timer om ugen til frivilligt arbejde *
  • skrive under på, at du vil overholde vores retningslinjer
  • være støttemedlem på Ammenet.dk 

*Dette krav er vigtigt! Mange vil så gerne hjælpe, men har reelt ikke tid. Tænk godt over det, inden du søger om at være med!

Vil du hjælpe på andre måder end som frivillig ordstyrer?

Hvis du gerne vil hjælpe, men fx ikke føler du har tid nok eller er usikker på, om du lever op til kravene, så kontakt os og spørg. På siden her kan du se, hvilke typer frivilligt arbejde, du kan søge om at komme til at lave. Du kan også blive støttemedlem og hjælpe os ved at betale et årligt kontingent - læs mere om det her.

Sådan ansøger du

Du ansøger ved at udfylde dette skema. Derefter kontakter vi dig via e-mail - hold øje med din spam folder, hvis du ikke hører fra os. 

Vi glæder os til at høre fra dig ❤