Amning når barslen er slut

af 29/01/2019

Mange mødre fortsætter amningen, efter de er vendt tilbage til job eller studie - det har vi skrevet om i vores wiki om arbejdsliv og amning

Her kan du læse om oplevelser, som er blevet delt med os. Du kan også selv skrive om din egen oplevelse.

 

"Jeg arbejder om aftenen. Det vil sige, at jeg afleverer min datter i dagpleje, når vi er klar, og så siger jeg farvel og ser hende først dagen efter når hun vågner igen. 

Hun har altid været en meget babseglad baby, så vi ammer stadig selvom jeg arbejder. Nogle gange vågner hun om natten og søger trøst og tryghed i en lille tår, og når jeg har fridage og holder hende hjemme får hun også babs, hvis hun giver udtryk for at hun har brug for det.

Når farmand er alene med hende, er der ikke noget problem i at mor og hendes babser ikke er der, så for os fungerer det, så længe Aya har brug for at det skal være sådan, eller så længe jeg synes at det er okay :)""Jeg fuldammede mit barn, til hun var 6 mdr, hvor vi begyndte blw (baby-led weaning, red.), hvilket i praksis betød at jeg stadig fuldammede mere eller mindre. Lua blev ammet dag og nat, aftagende om dagen jo mere mad hun spiste. Men knap så aftagende om natten.

Jeg startede på arbejde da hun var ca 14 mdr. Jeg var ret bekymret for amningen, hvordan hun ville klare det osv. Jeg arbejder med meget svingende vagter - morgenvagter, aftenvagter og døgnvagter - så hun skulle undvære amning en del.

Det var aldrig et problem. Når jeg var på arbejde, fik hun en flaske mælk eller en drikkedunk, og når hun vågnede om natten og jeg ikke var hjemme, fandt hun sin far og sov videre. Og min mælkeproduktion har været helt uberørt. Lua ammede som vanligt dag og nat når jeg var hjemme og undværede, når jeg var på job. Hun er 20 mdr nu og ammer stadig i dagtimerne, når jeg ikke er på arbejde og hun ikke er i institution selvfølgelig :)""Jeg forsatte med at amme min datter, da far overtog barsel. Hun var på det tidspunkt 11 mdr. Jeg forsatte med at amme om dagen, primær eftermiddag og aften, når jeg kom hjem og hun efterspurgte.

Da hun var 16 mdr, fravænnede hun selv om dagen, og det gik så nemt. Nætterne var dog hårde, for her ville hun i hele perioden gerne ammes ml. 4-8 gange om natten. Vi blev nødt til at stoppe nat amningerne da hun var 18 mdr, da jeg ikke længere kunne holde til de hyppige opvågninger og samtidig jonglere studie og praktik ved siden af.""Jeg har heldigvis haft et mere eller mindre ukompliceret ammeforløb, og jeg har fri-og fuldammet indtil 6 mrd, og derefter forsat med at suplpere med amning. Både dag og nat. Gerne hele natten i træk, men vi samsover, og det går egentlig ikke så meget ud over nattesøvnen for nogen af os, selvom det nogle gange føles som en lang ammesession.

Men da hun var omkring 10-11 mdr var festen forbi, og jeg skulle starte på arbejde og hun i vuggestue. Fra kl. 8-9 stykker indtil kl 16-17 stykker var vi altså adskilt. Selvfølgelig ikke under indkøringen, som tog en god måned(!).

Men - vi ammer stadig. Hun er 1,5 år idag. Hun bliver ammet i søvn. Ammet, hvis hun slår sig og virkelig har brug for ekstra trøst, ammet nogen gange hele natten (fordi hun vel har behovet), ammet når der kommer tænder, ammet når hun er syg. I weekender og ferier ammer vi også en gang imellem om dagen. Men i hverdagen er det puttesoveamning og og natten. Det fungerer altså for os og vores udfordring ligger ikke så meget i at kunne blive ved med at amme, men mere i at det snart skal stoppe... fordi.... vi ser på det. Alt er godt ❤️"