Underproduktion på det ene bryst - pumpe?

2 posts / 0 new
Seneste indlæg
Amma
Ammas billede
Offline
Indmeldt: 21/12/2016
Underproduktion på det ene bryst - pumpe?

Hejsa. Mit venstre bryst har fra starten af været babys favorit og det har virket som om, der var mere mælk i end det højre - eller også er det blevet stimuleret mere. I hvert fald vil hun ikke rigtig tage det højre selvom jeg prøver at lægge hende til ofte - eller også vil hun kun kort. Nu har jeg lejet en brystpumpe for at igangsætte produktionen på det dovne bryst, men der kommer slet ikke noget mælk ud, når jeg pumper. Er produktionen mon gået helt i stå og skal jeg blot acceptere dette? Eller er det muligt at stimulere produktionen i gang igen med pumpe + at lægge baby til, selvom der lige nu intet mælk kommer ud? Og hvor lang tid tager det mon evt.?

sasja
sasjas billede
Offline
Indmeldt: 01/02/2008

Velkommen! Velkommen til! Jeg tror langt de fleste ammende mødre oplever, at det ene bryst er bedre end det andet. Jeg kan godt forstå, du gerne vil holde gang i mælkeproduktionen i begge bryster.

En baby er den mest effektiv pumpe, så det er en fordel, at hun stadig gerne vil tage det "dovne" bryst, i hvert fald ind imellem. Var det måske en mulighed altid at lægge hende til det bryst først og sidst i en amning? Men selvfølgelig respektere et nej tak.

Måske gør du allerede det, og hvis hun ikke vil sutte længe nok til at hjælpe det ordentligt i gang, er pumpen et godt supplement. Pumpen stimulerer brystet, også selvom der ikke kommer noget ud. Sæt pumpen på i 10 minutter efter hver amning i en uges tid og se hvad der sker. Eller hvis du har mod på det, giver det et ekstra boost til mælkeproduktionen at begge bryster stimuleres samtidig, altså pumpe på det "dovne" bryst, mens baby dier ved det andet. Sandsynligvis vil du se, at der efterhånden begynder at komme dråber og senere stråler.

Kom tilbage og fortæl hvordan det går Smile