Ubehag og influenzalignende følelse ved amning

10 posts / 0 new
Seneste indlæg
MissE
MissEs billede
Offline
Indmeldt: 29/03/2017
Ubehag og influenzalignende følelse ved amning
Hej kære forum. Min datter er i dag 15 dage gammel og vi er langt om længe begyndt at få lidt succes med amningen. Men efter mange blokket mælkegange og ubehag i forbindelse med at mælken løb til, dårlig sutteteknik fra min datter er jeg her de sidste dage begyndt at få influenza lignende symptomer og de synes at blusse op når jeg ammer. Jeg har jo nærmest lige født og er i søvn underskud men det her ubehag er drænende. Jeg har revner på brystvorten så er nervøs for om det er infektion men min datter her ikke trøsk. Jeg har dog stikkende fornemmelse i brystet. Så måske svamp? Men har ingen feber. Åh What to do? Er der nogen f jer der har oplevet noget lignende? Vh Sarah
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Sarah, tillykke med din datter <3

Øv øv, influenza-lignende symtomer leder typisk straks tanken hen på brystbetændelse, så først vil jeg bare spørge, hvordan du har det nu? Er det blevet værre? Er der andre symptomer, hvis du kigger på artiklen, som passer lige nu?

MissE
MissEs billede
Offline
Indmeldt: 29/03/2017
Hej. Tak for svar. Jeg har stadigvæk ikke feber og mit bryst er godt nok ømt men blødt når det er det jeg ammer fra og uden tilstoppet mælkegange. Er ikke helt bekendt med hvordan et "tømt" bryst føles og om det er normalt med ømhed i forbindelse med at mælken gendannes osv. Men som dmsagt er jeg ikke klar over om det er betændelse eller bare udmattelse.
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Det er godt at brystet kan blive blødt! Noget af det vigtigste ved de fleste problemer af den slags er at sørge for a brystet tømmes/bliver blødere under en amning. Tomt kan det aldrig blive Smile

Det er ikke alle, der får feber. Nogle mennesker får generelt meget sjældent feber i forbindelse med sygdom, og det er også tilfældet ved brystbetændelse. Sår på brystvorterne kan øge risikoen for brystbetændelse, fordi de kan være adgangsport for bakterier. Hvor længe har du haft ubehaget og smerterne? Er der nogen rødme at se på brystet, i øvrigt?

Sår på brystvorterne tyder på, at baby ikke har rigtig godt fat. Hvor sidder sårene præcist?

Har du været i kontakt med din læge?

MissE
MissEs billede
Offline
Indmeldt: 29/03/2017
Min læge mente ikke det var noget. Mine vorter er røde og ømme... men ikke andet end vorten. Og jeg skal til noget vejledning her i dag vedr teknik. Men det er som sagt mest når hun dier ved højere bryst. Men det er bestemt blødt her efter. Min lille pige har en voldsom appetit i de her dage så det er meget ømt og frustrerende.
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Øv øv Sad Kram!

Smerter kan hæmme nedløbet, og et langsommere flow kan godt få baby til at øge det undertryk i munden, som er med til at fjerne mælk fra brystet, hvilket så giver den følelse af baby sutter mere hårdt. Tror du det kan hænge sådan sammen? For øvrigt, du må gerne tage fx ipren under amning - hvis der er noget inflammation kan det hjælpe på det, og et hæmmet nedløb kan også bedres med smertestillende medicin.

Hvis det primært handler om teknik, kan det hjælpe rigtig meget og rigtig hurtigt på smerterne at gøre noget ved det, så jeg krydser fingre XX Så kan du måske se det an over weekenden? Hvis du pludselig oplever forværring, er det bedst ikke at tøve med at kontakte vagtlægen.

MissE
MissEs billede
Offline
Indmeldt: 29/03/2017
Jeg prøvede med lidt ipren hen over fredag lørdag og har det faktisk bedre her i dag. Men der er ingen tvivl om at der også er noget med brystet. Det er også større end det andet og min lille pige har sværere ved st tømme det ser jeg nu. Så måske det ikke bliver tømt ordentlig alligevel. Der er dog stadig ikke knuder i. Men hun kan godt lægges til 3-4 gange over næsten 1,5 time før server tømt. Og det er det måske bare ikke blevet hver gang. Kan jeg gøre noget i forhold til dette "overproduktion".?
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Godt! Hvordan er det i dag? 

Hvis hun ikke kan tømme det så godt vil det nok være vigtigt at få malket ud, når du har de her symptomer. Har du prøvet det?

MissE
MissEs billede
Offline
Indmeldt: 29/03/2017
Det går bedre. Hun er i dag vejet oh har taget 900 gram på på tre uger. Altså får hun det hun skal. Mit ene bryst er stadig så ømt omkring vorten. Jeh smører oh smører med lanolin og lufttørre meb den stopper ikke. Selve vorten er så øm. Dey andet brysts vorte er blevet hærdet og er ikke ubehageligt omend dey ikke har ligeså meget mælk. Ergo må jeg tit supplerer med mælk fra modsatte (højre og ømme bryst). Åh jeg sys det er hårdt. Og hun vil ikke tage sut hvorved keg ikke kan aflastes der heller. Megetked! Megetked!
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Sad Kram!

Den mest hyppige årsag til smerter i brystvorten er, at baby ikke har godt fat. Du får lige en video her.

En anden kan være infektion, ofte med bakterier. Har du ikke smerter inde i brystet mere, men udelukkende udenpå? Hvad med ubehag og influenzafølelse nu?

De fleste har mere mælk på det ene bryst end det andet. Hvis teknikken kan forbedres, gør det typisk en forskel for smerterne med det samme! Prøv at se de gode tips i videoen. Hvis du ikke tror det er det, så lad os kigge videre?

Har du mulighed for at malke ud fra det ømme bryst nogle af gangene evt? Det kan fx gives på kop - se mere under supplering.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wjt-Ashodw8&index=5&list=PLIfTvoJDXsICSQhAj3-vgNAR1xJHjZ0SV