Sutteteknik er forkert

17 posts / 0 new
Seneste indlæg
Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017
Sutteteknik er forkert

Hej ammenet.

Jeg er næsten grædefærdig af at amme min datter som er 6 dage i dag. Jeg troede jeg havde styr på amningen da vi tog hjem fra hospitalet men det er slet ikke sket. Den lille laver læbestift dig på mine bryster så jeg har sår tværs over mine brystvorter. Prøver alt hvad jeg kan for at ligge hende til med vorten udfor hendes næse. Vi bruger ammebrik da hun slet ikke kunne få fat uden og jeg tør ikke amme hende uden brikken pga. Sår på vorterne som gør ondt. Er sikker på hendes sutteteknik er forkert men har været i kontakt med hospitalet og skal snakke med min sundhedsplejersken i næste uge. Alle kommer med råd med til hvad man kan gøre men det funke ikke. Hun har ikke for kort tungebånd. Er undersøgt. Når hun sutter på ammebrikken vender hendes læber indad. Jeg har selvfølgelig gjort hvad jeg kunne for at få dem ud af når hun ikke sutter men tager en pause men er stort set umuligt. Hvad gør jeg ?? Vil virkelig blive ked af det hvis jeg skal stoppe amning pga. Dette Sad

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Illuminani, tillykke med din lille pige <3 Det er så godt, du rækker ud - man skal ikke have sår, og det skal ikke gøre så ondt knus

Når der er sår hen over spidsen på brystvorten, tyder det på at den ikke kommer langt nok ind i munden på din datter - så ender brystvorten med at blive klemt imellem babys tunge og den hårde gane, i stedet for at nå næsten ind til den bløde gane, når den strækker sig under amningen. En af de rigtig gode måder at prøve at få baby til at tage bedre fat er ved at bruge laid back amning - kender du det?

Hvis baby ikke har så godt fat, kan de kompensere ved at bruge læberne til at holde fast i brystet.

Et stramt tungebånd er kun en af de mulige forklaringer, men det er ikke altid, at sundhedsfaglige kender til de forskellige typer af stramme tungebånd. Du kan evt. selv undersøge det via vejledningen i vores wiki!

Nogle børn har problemer med muskelsmerter efter fødslen - det kan vi evt snakke videre om, hvis du synes, hvis du ikke oplever bedring med laid back?

En anden ting: hvis hun ikke sutter godt, er det muligt at hun ikke fjerner helt nok mælk, og ikke stimulerer produktionen godt nok. Hvis hun har afføring dagligt og nu her ved 6 dage gode tunge tissebleer, så tyder det på at hun får nok. Hvis du er nervøs for, at der ikke fjernes nok mælk fra brystet, eller at hun ikke får nok, kan du malke ud og give fx på kop - spørg mere, hvis du har brug for mere info om det her, okay? knus

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Hej Sisse.  

Tusind tak for sit svar, betyder meget for mig at du har taget dig tid til at svare mig. 

Jeg endte med at ringe til fødegangen kl 03 lørdag morgen og sige at jeg ikke kunne klare mere og de var nød til at hjælpe mig.  Kl 03.30 kom jeg ind til barselafsnittet og fik hjælp af en fantastisk sygeplejerske. Hun skiftede ammebrikken fra en M til L og jeg kunne mærke forbedring med det samme !!! De havde givet mig en for lille ammebrik og derfor ramte min brystvorte det hårde sted i ganen, som du også selv skriver, i stedet for det bløde længere inde i munden. Vi kom hjem igen omkring kl 6 om morgen fra hospitalet. Nu er der næsten gået 2 dage og mine brystvorter er 1000 gange bedre. Min lille pige kan stadig få det til at gøre ondt når hun laver vakuum men er slet ikke det samme som før. 

Nogle gange kilder det næsten når hun sutter 100% korrekt. Jeg forventer at få besøg af sundhedsplejerske i næste uge og få hjælp med at det nogle gange stadig er ubehageligt og gør lidt ondt når hun laver vakuum. 

Er bare så taknemmelig for den hjælp jeg fik for var grædefærdig da jeg ringede til barselafsnittet med en lille grædende pige ved siden af mig som så var sulten og så gerne vil sutte.

Derudover havde hun tabt sig over de 10% som er Maks,  men trods smerter havde hun fredag eftermiddag taget 120g på, på 2 dage og efter at jeg har fået hjælp fra sygehuset er jeg overbevist om at hun har taget endnu mere på og hun virker nu til at være en lille pige i trivsel som følger det information vi har modtaget om tunge bleer og afføring Smile

Igen tak for dit svar. 

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

JJeg glemte selvfølgelig at skrive at jeg kender til den metode som du skriver og jeg har prøvet at øve med hende men det fungerer ikke. Hun er mest til at ligge på tværs af maven også mave mod mave. Har dog prøvet at øve med hende med god tålmodighed men hun bliver så arrig fordi nu er hun sulten og så gider hun ikke dette Sad. Virker til at hun uden ammebrikken ikke kan få fat om mit bryst selvom jeg laver en sandwich grip til hende.

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Årh, det lyder bare super godt! knus

Hvis ammebrikken fungerer godt for jer, og hun får nok mad og stimulerer produktionen godt (altså sutter effektivt), så er den faktisk ikke et problem - den har bare et dårligt ry, fordi den var mindre god før i tiden, og fordi den ikke altid hjælper. Det kan du læse om i wikien om ammebrikker. Hvordan ser det ud nu med hendes læber, når hun sutter, synes du?

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Når hun sutter nu så vender hendes underlæbe og overlæbe ud af. Hvis de ikke gør det så giver det noget smerte så prøver at vende dem ud af hvis hun får taget forkert fat for det kan mærkes.

Derudover har hun for første gang sutteteknik uden brikken. Det varede kun 30sec-1 min men det skete Smile

Men det er dog svært at made hende i løbet af natten med brikken. Det føles som at hun sidder fast i mit bryst hele tiden om natten og vil spise hele tiden men om dagen kan hun sagtens spise også sove 2 timer f.eks. ved ikke om det har noget med amning at gøre ? For hun bliver urolig om natten også og slår på mit bryst og bevæger hovedet frem og tilbage selvom brikken er på 

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Hurra! Det kan tage tid, for det skal jo lige læres, men det lyder som om det går fremad knus

Ammer du hende i en anden stilling om natten?

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Jeg prøvede at amme hende liggende men det var hun bestemt ikke tilfreds med så sidder op af hovedgærdet og ammer hende på "normal" vis. Fik hende i nat til at amme mindre men kun fordi hun sov på mit bryst i sengen men er jo ikke holdbart Sad. Ved hun bare vil have tryghed 

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kan hun have svært ved at få godt fat liggende? De skal ligge helt tæt ind til ens krop med hovedet bøjet godt bagover - kunne det prøves?

Du får lige et link om sikker samsovning (på engelsk) her, hvis det nu var noget, du kunne bruge! http://cosleeping.nd.edu/safe-co-sleeping-guidelines/

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Jeg vil klart give det et forsøg med at ligge ned og amme.

Er mere sikker på at hun ligger ved siden af mig end oven på mig Smile

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Det er også mere sikkert på mange måder, fordi hun så ikke kan trille nogen steder! Jeg mener der er nogle fine illustrationer i artiklen, ikke? Ellers må du meget gerne sige til, så jeg kan finde en video eller nogle billeder, der viser det, hvis du får brug for det!

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Er ikke sikker på hvad du mener med illustrationer ? Umiddelbart kan jeg kun se en hvor barnet ligger ved siden af moren og sover

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Ah ja, der er jo kun en af søvn, ikke af amning! Det var det sidste her, jeg særligt tænkte på, altså noget der viser hvordan baby lægges til i sideliggende stilling. Har du brug for nogle billeder eller video?

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Det ville være dejligt. Alt den hjælp jeg kan få sætter jeg stor pris på !!!

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Her er en video: https://www.youtube.com/watch?v=LFH6pezHqsE Den er på engelsk, hvis det er problematisk så sig til Smile Hov vent, jeg tror da også der er en gammel video af mig og min søn inde i wikien om natamning, måske!

Illuminani
Illuminanis billede
Offline
Indmeldt: 14/04/2017

Der er gået noget tid men nu er amningen liggende blevet meget bedre.  Vi øver dog stadig at hun ikke sutter 100% korrekt på højre bryst men helt fint på venstre. Er det normalt ? HUn vender læberne ind ad og jeg prøver så at vende den ud af. 

 

Derudover vil jeg gerne spørge om det er normalt at hun spiser mindre ? Hun er 15 dage nu. I starten kunne hun sagtens spise omkring 30-45min men nu er jeg heldig hvis hun spiser i 15 min.  En enkelt gang i nat spiste hun i 30 min men der var halvdelen nok hygge spisning . Får hun det hun skal have hvid hun kun spiser 10min 10-12 gange i døgnet ?? Hun har omkring 3-4 lorte bleer og en masse tisse bleer i døgnet også. Er mælken bare tilpasset til hende nu eller ??

 

Tusind tak for den hjælp jeg allerede har fået

Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Det lyder bare så godt! <3

Det lyder som om hun sutter meget mere effektivt nu og dermed får mere mælk på kortere tid Smile Så længe vægten stiger, og der er fine bleer, så tyder det på at hun får nok. Hvor længe de ligger ved brystet kan variere rigtig meget fra baby til baby, det vigtige er effektiviteten af tiden, så at sige Smile Hyggespiseri er i øvrigt ikke skidt - til sidst, når mælken løber langsommere, får de stadig mælk, og brystet stimuleres stadig, så det er bare så fint Smile

Der kan sagtens være forskel fra side til side! Hvis problemet er der ved liggende amning, så kan det være fordi der er lidt forskel på brysterne, eller brystvorterne, som kræver at hun måske lægges til en smule anderledes? Lidt længere nede eller oppe fx. Kan du prøve at se om der er forskel?

Jeg er glad for at kunne hjælpe <3