Spædbarn gylper meget efter mælken er løbet til

4 posts / 0 new
Seneste indlæg
Ditte1901
Ditte1901s billede
Offline
Indmeldt: 23/01/2017
Spædbarn gylper meget efter mælken er løbet til
Min pige på 5 dage gylper meget på grænsen til opkast. De første dage var hun meget sulten og utålmodig. Jeg lagde hende til ofte, hvilket har givet meget spændte og fyldte bryster, nu hvor mælken er løbet til. Mit problem et nu at hendes mave ikke kan følge med mælken. Jeg holder mange pauser hvor hun bøvser af, men alligevel kommer der store mængder retur. Jeg ammer kun på et bryst pr amning, men hun når ikke at tømme brystet før hun gylper meget. Hvordan kan jeg begrænse gylpen og evt. Mindske produktionen så det passer bedre sammen? Mælken løb til lørdag middag, så måske det regulere sig selv? Skal jeg blive ved med at ligge hende til, selvom det kommer mere og mere op? Hun vil meget gerne blive ved med at sutte, selvom det kommer retur. Er bange for at øge produktionen for meget af det hun suger ud ender jo på gulvet, og ikke i maven. Håber i har nogle gode råd Smile
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Ditte, tillykke med din lille pige <3 Gylp kan virke rigtig voldsomt, men det er i langt de fleste tilfælde helt normalt, og bestemt også noget man kan prøve at gøre noget ved Smile Lad os se på det!

Når mælken løber til, som man siger, bliver gennemstrømningen af blod og lymfevæske i brystet øget. Det er sammen med den øgede produktion af mælk årsagen til at brystet virker spændt - det er altså ikke kun mælk, og det kommer faktisk uanset hvor meget baby har været ved brystet, fordi det er styret af hormoner (det er det indtil nogle uger efter fødslen), hvor det begynder at styres af udbud og efterspørgsel).

En af de ting, der kan drille ved voldsom gylpen, kan især være hvis baby ikke rigtigt kan følge med et hurtigt nedløb og kommer til at sluge meget luft. Tror du det kan forklare noget i jeres tilfælde? Kender du til laid back amning? Det kan nemlig hjælpe dels med at baby får rigtig godt fat, og dels at flowet bliver lidt langsommere, fordi tyngdekraften bremser lidt. En anden ting mankan gøre er at lade den første mælk sprøjte ud i en gylpeklud, inden baby lægges til. Kunne de ting måske prøves?

Ditte1901
Ditte1901s billede
Offline
Indmeldt: 23/01/2017
Hej Sisse mange tak for dit svar. Jeg gik faktisk netop igang med laid back amning i går aftes, og det har hjulpet rigtig meget. Det der især hjælper er at lade hende ligge i samme position efter amningen i 30 min. Dette har også resulteret i mere afføring, så det er rigtig dejligt. Nu venter vi bare på at brystspændingerne bliver mindre, så jeg også kan nyde amningen. Er der andre stillinger der har samme virkning? Jeg har en pige på 2 1/2, så amningerne kan ikke rigtig tage en time hver gang, selvom jeg godt er klar over at det er vigtigt først at få amningen op at køre Smile Jeg synes også at laid back er ret hård for min ryg, måske fordi jeg ikke helt har fundet det rigtige ryglæn/puder endnu Smile
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Hurra!! Det lyder bare rigtig godt <3 Ja, det kan være rigtig godt ikke at lægge dem fladt ned før der er gået mindst en halv time. Mange har også stor glæde af en slynge, vikle eller bæresele - er det noget, du kunne have lyst til at prøve?

Ah ja, man skal være støttet rigtig godt op, så man kan slappe helt af, og det er også vigtigt at baby bare ligger på en, og ikke skal holdes/løftes. Puder i ryggen, evt nakken samt under armen i den side, hvor baby ligger til brystet, er rigtig godt.

Når de har optimalt fat og brystet tømmes så meget som muligt (det bliver altså aldrig tomt, iø), så hjælper det også mest muligt på spændingerne. Sig lige til hvis de forværres eller ikke er væk indenfor en lille uges tid?