Problemer med svamp på brystvorter

4 posts / 0 new
Seneste indlæg
carina83
carina83s billede
Offline
Indmeldt: 03/11/2016
Problemer med svamp på brystvorter

Jeg har en søn på 15 måneder, som jeg ammer. Jeghar gennem længere tid haft problemer med svamp på brystvorterne.Det opstod, da min søn var omkring 9 måneder gammel, og det har faktisk været et problem lige siden.Min læge har udskrevet recepter på flere forskellige cremer (fungicid og/eller binyrebarkhormon), men hver gang jeg stopper med at smøre, kommersvampen hurtigt tilbage. Nu mener min læge, at problemet skyldes, at huden på mine brystvorter bliver irriteret, fordi jeg stadig ammer. Hun anbefaler mig at trappe amningen ned til højst to gange i døgnet -morgen og aften. Det vil betyde, at jeg skal droppe natamningen, hvilket jeg ikke tror, at min søn har særligt meget lysttil. Og det er jeg heller ikke sikker på, atjeg selv har.Jeg synes også, at det lyder mærkeligt, at huden ikke skulle kunne tåle at jeg ammer... Såinden jeg gør nogetdrastisk, vil jeg lige høre,om der er andre, derkender til / har erfaring med noget lignende? Gode råd modtages med kyshånd!

sasja
sasjas billede
Offline
Indmeldt: 01/02/2008

Velkommen til Velkommen!. Selvfølgelig har du ret i, at huden på brystvorten kan tåle at man ammer, det burde da helt ærligt være indlysende knus Har du prøvet at se på vores side om svamp?

Jeg tænker lige umiddelbart på to ting: Har din søn været i behandling for svamp i munden (trøske)? Han skal behandles samtidig med dig, for ellers kan han smitte dig igen. Han kan have trøske uden nogen symptomer, og man skal derfor altid behandle barn og mor samtidig. Den anden ting er, at man kan have svamp inden i brystet, der ikke går helt væk kun med cremer, og som man skal have piller (fluconazol) til at få helt væk. Læs mere på svampesiden.

Var det måske en ide, at skifte til en anden læge, hvis I har den mulighed?

carina83
carina83s billede
Offline
Indmeldt: 03/11/2016

Hej Sasja

Tusind tusind tak for dit svar! Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Min søn har ikke været behandlet for trøske, da der ikke er noget at se i hans mund. Men jeg har da spekuleret på, om han kan have det alligevel... Jeg har haft læst siden om svamp (det var næsten det første jeg gjorde, da problemet opstod). Jeg har også læst andre steder, at når jeg bliver ved med at have svamp, så kan det skyldes en overvækst af svamp inde i kroppen. Men det er alt sammen lidt svært at finde rundt i - og at tale med lægen om - når det eneste symptom hos min søn og jeg er udenpå mine brystvorter. Min søn har dog gennem længere tid haft næsten konstant tynd mave (ikke diarre som sådan, men, ja, tynd afføring), og jeg synes det er opstået kort tid efter svampe-problemet, men vores læge siger, at de to ting ikke hænger sammen - og hun er heller ikke specielt bekymret over det med min søns mave, så måske er jeg bare overpylret.

Nå, men jeg har faktisk gennem længere tid overvejet at skifte læge. Det er bare svært at vide, om man havner et bedre eller værre sted, så jeg har ikke fået det gjort endnu. Men måske er det tiden. Jeg kunne i hvert fald drøfte problemet med en anden læge, og se hvad hun siger.

Tak igen.   

sasja
sasjas billede
Offline
Indmeldt: 01/02/2008

Det håber jeg du gør - og kom endelig tilbage med dine erfaringer! Jeg håber det svamp snart er et overstået kapitel for dig knus