Manglende støtte fra far

2 posts / 0 new
Seneste indlæg
Tusle757
Tusle757s billede
Offline
Indmeldt: 20/02/2017
Manglende støtte fra far

Kære ammenet . . Jeg ved godt at man skal skrive opslag fra kl 10 om mandagen men jeg har ikke haft tid før nu idag . .
Jeg er så frygtelig ked af det , og ved siden af mig selv., så jeg håber at I alligevel vil læse denne besked og give feedback når I har tid mulighed og overskud til det.


Jeg har en søn på knap 10 måneder. Jeg fuldammede til at blev 6 måneder, og er så blevet til mindre og mindre , dog stadig med et par "hygge-amninger" i løbet af dagstimerne, og tryghed amninger i løbet af natten.
For ca.14 dage siden begyndte han at bide mig. Det gør hammer ondt især fordi han har fået et par tænder. .

Så amningerne har slet ikke været hyggelige. Jeg har været totalt anspændt og taget ham fra i tide og utide af frygt for at få bid. Men jeg har fandme overvundet det og har nu ikke fået nogle bid i 2 dage og nyder at amme igen, og HAN nyder det.

Mit problem er at jeg har en mand som slet ikke støtter mig i amningen. Han mener at baby er blevet for stor og det ikke længere er "normalt". Han har altid skammet sig over at jeg har ammet offentlig. Eller.... offentligt og offentligt... hvis baby blev sulten når vi handlede da han var spæd, så gik jeg ud i bilen på parkeringspladsen. Men det var ikke godt nok. Jeg skulle lukke døren, og så gik min mand rundt og hang ting i vinduerne så absolut ingen kunne se noget. Det har været en enorm stress faktor for mig, og er det især nu. Min mand snakker dagligt om at nu skal jeg snart stoppe det amning, så jeg må nærmest gøre det i smug. . Og hvis baby græder en aften/nat efter han er kommet i seng, så sidder jeg inde på bærneværelset og ammer. Nogle gange kommer min mand ind og ser det, og så får jeg simpelthen et blik der siger "for fanden Christina hvor er du dum"

Hvad skal jeg gøre? Hvad kan jeg bede ham om at læse så han forstår hvorfor jeg stadig ammer? For jeg ved faktisk ikke helt hvorfor jeg gør det, altså... der er mange grunde , men når han spørger hvorfor, så aner jeg det ikke. .
Jeg ammede storebror i 9 måneder , og vi havde et fantastisk amme forløb, og havde nok forventet det samme igen, men jeg føler bare ikke jeg er færdig med at amme. Forstår I ?

Knus og kram
Christina


Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Christina, det er rigtig svært at stå uden støtte, eller endda med modstand Sad *kram* En af de ting, der kan være rart, er at være med i grupper med ligesindede. Hvis du har lyst, kunne du måske have glæde af vores Facebook-gruppe for børn mellem 0 og 2? Der er rigtig mange, der ammer børn over 9 mdr <3

Hvis din mand har den holdning, er det ikke sikkert, at han vil have glæde af læsestof, men hvis det er, kan du prøve at kigge på de foldere, som du kan finde under menupunktet "om os" herinde. Du kan også fortælle ham om anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne, måske? Det danske SST anbefaler amning til mindst 1 år, og WHO anbefaler amning til mindst 2 år.

Men det jeg tænker på er også om det måske er muligt, at du kan snakke med ham om dine følelser? At amning er noget, du vælger, fordi det fungerer godt for dig og dit barn, og at du har brug for at han støtter, eller i hvert fald ikke giver modstand?

PS. Man må skrive herinde når som helst, det er kun på Facebook, at vi har en bestemt åbningstid Smile