fuldamning til 6 måneder

2 posts / 0 new
Seneste indlæg
Santos
Santoss billede
Offline
Indmeldt: 05/04/2017
fuldamning til 6 måneder

Hej Ammenet.

Jeg har brug for lidt råd og måske også lidt støtte.
Jeg har fuldammet min søn siden han er blevet født, som er den 27 december. Jeg vil rigtigt gerne fuldamme altså ikke give grød, kogt vand, vælling osv. før han bliver 6 måneder. Dette er SP også med på, dog er problemet at min søn er lille tyk basse på 7,1 kilo. Min SP mener det vil blive svært for mig at "tilfredstille" hans behov, når han har den vægt han har.

Men hvis dette er rigtigt, har i så nogle råd til hvordan jeg blive ved, at fuldamme uden at give diverse sluppering til han er 6 måneder?
kan/skal jeg øge min produktion ydeligere når jeg vil fuldamme 3 måneder mere?
Skal man give vælling?
Er det den rigtige beslutning at vente med grød osv? (Eller skal jeg bare starte op, som alle siger jeg skal gøre.)

Min søn spiser ca. hver 3 time, der kan dog sagtens gå 5-6 timer om natten (her bruger jeg pumpen til at få min mælk ud, så jeg ikke får mælkeknuder, der kommer typisk 150ml ud). Han siger aldrig nej når man tilbyder brystet og må da indrømme, at han få mere bryst, da han ikke bruger sut. Så jeg bruger nogle gange brystet som trøst når han er urolig.

Med Venlig Hilsen Santos en mor der bare gerne ville amme.

Moderator_Stine
Moderator_Stines billede
Offline
Indmeldt: 18/12/2015

Kære Santos

Det er desværre en udbredt myte, at store børn har behov for mad tidligere en små børn. Indtil nu, så er det jo din dejlig mælk, som har gjort ham til den dejlige store dreng han er i dag. Modermælk udvikler sig hele tiden, så det stopper ikke pludselig med at indeholde næring fra den ene dag til den næste. Du får lige et par link:
 
http://ammenet.dk/wiki/myter-om-amning#afsnit4

http://ammenet.dk/wiki/m%C3%A6lkens-sammens%C3%A6tning

WHO og den danske sundhedsstyrelse anbefaler begge amning til omkring 6 måneder og hvis man nærlæser deres materiale, så skriver ingen af dem om at høj vægt er en grund til at indtroducere mad tidligere. Jeg kan godt finde linkt til dig hvis du ønsker det?

Hvad tænker du om det jeg skriver - hvordan passer det sammen med din egen mavefornemmelse?

Ammekram Stine