Falde i søvn med brystet i munden og samsovning

4 posts / 0 new
Seneste indlæg
astrid
astrids billede
Offline
Indmeldt: 15/11/2016
Falde i søvn med brystet i munden og samsovning

Hej Ammenet. Min søn på snart 5 måneder begyndte for en måneds tid siden at vågne meget ofte om natten og bede om bryst. Han sover sammen med mig i sengen, og jeg lader ham falde i søvn med brystet i munden. Indtil da har det fungeret fint, men nu er jeg i tvivl om det er derfor, han vågner så ofte. Jeg vil gerne give ham al den tryghed han har brug for, men der er ingen af os, der er tjent med, at jeg er så træt og energiforladt i vores vågne timer. Hvad er jeres erfaring?

sasja
sasjas billede
Offline
Indmeldt: 01/02/2008

Velkommen til Velkommen!

En erfaring mange mødre gør er, at det eneste konstante i løbet af det første år er, at alt hele tiden ændrer sig. Sovevaner, spisevaner, alt er i konstant udvikling, og man må hele tiden eksperimentere for at finde en ny måde at imødekomme alle behov på. knus Det er smadderirriterende, når det hele lige har været nemt i en periode, men det kan også være lidt en lettelse at tænke på, når det i en periode ikke fungerer så godt. "This too shall pass" Wink

Hvad vurderer du selv, det handler om, når han vågner om natten? Hvis han reelt er sulten, kan det måske være fordi det er svært for ham at koncentrere sig om at få suttet effektivt i dagtimerne, når der er så meget andet at se på. Du kan prøve at tilbyde brystet oftere i løbet af dagen, evt i et mørkt lokale og/eller liggende, hvis han har svært ved at koncentrere sig.

Hvis det er tryghed, han søger, er han måske i et udfordrende udviklingsspring, og har brug for ekstra tryghed. Så kunne en løsning måske være at skrue ned for blusset om dagen, så der er større genkendelighed og mere ro på for ham - og prøve at hvile selv lidt i løbet af dagen.

Hvad siger du til det?

astrid
astrids billede
Offline
Indmeldt: 15/11/2016
Tusind tak for dit svar Sasja! Jeg er i tvivl om det er sult eller tryghed. Han kan virke sulten, men når jeg mærker på brystet efter han er faldet i søvn igen, har han ikke spist meget. Jeg tror ikke det er sult en gang i timen. Han spiser mindre hyppigt om dagen og bliver ofte distraheret, men det tænker jeg er normalt. Jeg vil prøve at tilbyde ham oftere i dagstimerne, men jeg har fået at vide, at det er uhensigtsmæssigt hvis han spiser for ofte? Indtil nu har han selv sagt til når han er sulten, men måske han bliver hurtigere distraheret fra sulten nu. Kan det være fordi han er vant til at falde i søvn med brystet i munden og så har brug for det hver gang han vågner lidt op? Han har generelt svært ved at falde i søvn, så amning og vikle er det der virker bedst, 'men måske jeg skal til at øve at tage brystet ud af munden lige inden han falder i søvn? Det er bare besværligt og lidt synd for ham at forstyrre ham synes jeg, men hvad er din erfaring?
sasja
sasjas billede
Offline
Indmeldt: 01/02/2008

Hvorfor tænker du, at det er uhensigtsmæssigt at han spiser oftere?

Man kan godt skabe vaner hos sit barn, men hos en baby er det næsten ikke ulejligheden værd - det er, som du selv siger, besværligt og hårdt arbejde, og tit når man simpelt hen ikke at ændre på en vane, før alt alligevel ændrer sig for den lille fyr. Så uanset om det er putning eller madtider, er det der virker her og nu normalt den bedste løsning i hvert fald indtil 1-2-årsalderen. Hvis du alligevel tror, at det faktisk i jeres situation kunne hjælpe at prøve at ændre på den måde, han falder i søvn, kan jeg anbefale "Sov igennem uden gråd", som beskriver trin for trin, hvordan man kan ændre på vanen med at falde i søvn med brystet i munden.

Hvis han har svært ved at falde i søvn om aftenen, kan det nogle gange hjælpe at eksperimentere med hans middagslure. Hvis han sover for lidt i løbet af dagen, kan det mærkeligt nok betyde, at han har svært ved at sove om natten. Det er fordi kroppen producerer et stresshormon, når den ikke får hvile, og det hormon er stadig i kroppen om aftenen, når han burde falde i søvn.

Slyngevuggen hjælper også rigtig mange børn med at falde i søvn. Den hænger i en fjeder og omslutter barnet, mens det bliver vugget. Det er en kombination, der virker på mange børn. Du kan finde den på den blå avis eller sneglehuset.com.