Baby er utilfreds ved brystet

8 posts / 0 new
Seneste indlæg
Theodorsmor
Theodorsmors billede
Offline
Indmeldt: 12/03/2017
Baby er utilfreds ved brystet
Hej med jer. Jeg skriver fordi, at amningen er begyndt at drille lidt. Theodor er nu næsten tre måneder, og er blevet fuldammet hele tiden. Han har været en effektiv suger hele tiden, og har ikke spist længe ad gangen, hvorfor der går alt mellem 1 time til tre timer mellem amningerne. To timer har været det mest almindelige indtil for en uge siden. Nu går der kun en time til halvanden, og da T ikke sover særligt godt og tungt, så vågner han op hver gang. Om natten sover han kun ved mit bryst, men de sidste tre nætter har vi stort set ikke sovet, da han hele tiden vågner og søger efter brystet igen. Han bliver sur og spytter det ud igen. Sådan er amningerne om dagen også - utilfreds baby. Han har ikke taget ret meget på den sidste måned, så jeg er ret bekymret. Jeg ammede kun på det ene bryst ad gangen, men nu spiser han ved begge og virker stadig utilfreds. Han slipper og søger, og trækker sig væk. Jeg håber, at I kan hjælpe.
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Theodorsmor, det lyder også frustrerende! Lad os se på det <3

Har du en fornemmelse af, at din produktion er ændret?

Hvordan ser det ud med bleer?

Mange børn starter med kun at amme ved 1 bryst ad gangen, og det kan så ændre sig i løbet af ammeperioden, så det i sig selv er ikke noget problem. Hvordan er vægtstigningen nu?

Theodorsmor
Theodorsmors billede
Offline
Indmeldt: 12/03/2017
Jeg prøvede i sidste uge at pumpe ud efter amning på begge brystet, hvilket gav 20 ml. Det synes jeg jo virker som lidt, men det er svært at sige. Jeg fik en stor mælkeknude i brystet i sidste uge, og jeg opdagede derfor at hans sutteteknik havde ændret sig (måske fordi han bruger brystet som sut hele natten?). Det fik vi dog hurtigt rettet op på, og det var væk dagen efter. Og vi er tilbage på rette spor med teknikken. Han har masser af tissebleer. Dog har et par af bleerne været en anelse orange. Han havde ikke rigtig afførring igår, men dagen før løb det nærmest ud af ham. Jeg har ikke vejet ham igen, da vores badevægt er ustabil og det stresser mig unødigt. Vi skal til sp til kontrolvejning imorgen og snak om ernæring. Er bange for hvad det betyder.
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kram!

Udmalkning kan være svært at bruge som mål for produktionen . Baby er typisk langt mere effektiv og sætter selv gang i nedløbet - når man malker ud, skal man selv aktivere det nedløbet uden hudkontakt osv til at hjælpe en. Plejer du at malke ud?

Øv med mælkeknude, men godt det er væk igen! Det kan godt komme af at de har forkert fat fx. Men når teknikken ændrer sig kan det også hænge sammen med, at produktionen er ændret. Hvis de er vant til at skulle følge med et meget hurtigt flow, så kan det være svært at vænne sig til et langsommere. Har du haft rigtig meget mælk før, mon?

Badevægten kan svinge for meget til at man anbefaler at bruge den til vejning af babyer, så det er fint at få ham vejet hos sp. Bemærk dog, at hvis det ikke er samme vægt, er der usikkerhed forbundet med det, og derfor kan flere vejninger med noget mellemrum være godt, hvis den første viser noget, der ikke passer godt sammen med den forrige.

Theodorsmor
Theodorsmors billede
Offline
Indmeldt: 12/03/2017
Jeg har malket ud et par gange før, for at se, hvor meget jeg havde, men det var mellem amningerne, og vi gav ikke mælken. Jeg kunne dengang malke 40 ml. Ud på et bryst ca. En halv time efter amning på det bryst. Måske har jeg haft en del mælk tidligere - men igen synes jeg, at det er svært at sige. Ja nu ser vi, hvad vægten siger idag, og hvis han ikke har taget på, beder jeg om kontrol igen i næste uge. Tak for svar! ☺
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Så lidt <3

Grunden til at jeg spørger ind til tidligere, er fordi man somme tider ser babyer, som er glade og tilfredse, så længe produktionen er meget høj, eller nedløbet meget hurtigt, så de ikke arbejder meget for det selv men bare skal følge med strømmen. Hvis de så bliver utilfredse, når produktionen stabiliserer sig og tilpasses behovet, så kan det somme tider skyldes, at de egentlig har nogle suttetekniske problemer, som gør at de ikke er så gode til selv at sætte gang i mælken og dermed kommer til at få mindre mælk end før. Det kan fx skyldes muskelspændinger fra fødslen, som påvirker tungens måde at arbejde på under amningen. Hvad tænker du om den mulighed?

Theodorsmor
Theodorsmors billede
Offline
Indmeldt: 12/03/2017
Det er faktisk ikke helt utænkeligt. Han har tidligere kløjs (eller hvad det hedder i datid
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Så kunne det være et godt bud. Hvordan var fødslen? Er der nogle tegn på spændinger - favoritside at lægge hovedet til, svært ved at løfte hovedet når han er på maven osv?