Amning og tilknytning

4 posts / 0 new
Seneste indlæg
Lilja
Liljas billede
Offline
Indmeldt: 06/04/2017
Amning og tilknytning
Hej Ammenet. Tak for en skøn hjemmeside. Jeg er den heldige mor til en 5 måneder gammel pige. Jeg fuldammer og har egentlig været ok glad for det trods startproblemer, ømme brystvrter og meget afbrudt søvn og hva der ellers hører med. Men nu har jeg sådan en følelse af at jeg snart ikke kan mere. Hun vil kun ammes liggende. Også om dagen og helst væk fra andre så hun kan koncentrere sig om at spise. Hun ammer meget og ofte og er også en stor pige så det tror jeg hun har brug for for at få dækket sit behov. Samtidig tror jeg godt hun kan lide den tryghed og ro der er ved brystet. Jeg nyder også at have hende tæt på. Men som sagt er jeg vare så træt og udkørt psykisk af ikke at kunne komme ud og mere omkring efterhånden. Mest fordi hun simpelthen ikke spiser når vi er ude fordi der sker for meget med mindre jeg kan ligge mig ind et sted med hende. Keg vil samtidig rigtig gerne bibeholde den hyggetid som amning er og give hende alt det gode i mælken. Har i en ide til hvad jeg kan gøre? Malke ud og give flaske? Mme? En kombi? Tilsidesætte migselv og knibe balderne sammen nogle måneder endnu? Jeg glæder mig til at hører fra jer.
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Lilja, først kram Kram! Det er svært at føle sig låst! Nogle børn har rigtig svært ved at koncentrere sig fra omkring 3-4 mdr, fordi de begynder at blive meget opmærksomme på verden. Og ja, amning opfylder mange andre behov end kun næring!

Min første tanke er om du har prøvet at have hende i en slynge eller egnet bæresele, og prøvet at amme i den? Det kan godt give lidt den der følelse af privat rum, som giver ro til nogle børn, når de skal ammes.

Og ellers, kunne du bruge simpelthen at have en pause af og til? En time eller to helt for dig selv, og mulighed for at en anden passer din pige med noget udmalket mælk klar? Det behøver ikke være enten eller, altså fuld amning hele tiden eller fuld flaske hele tiden.

Hvad tænker du ville passe godt for dig?

Lilja
Liljas billede
Offline
Indmeldt: 06/04/2017
Kære Sisse. Tusind tak for svar og kram:) Jeg har prøvet slynge uden hæld desværre. Men det lyder rigtig dejligt med lidt alene tid. Det kunne jeg godt bruge. Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal malke ud. Hvad ville du anbefale? Og synes du vi skal forsøge med flaske eller give hende det udmalet mælk på andre måder? Hvor ofte tror du man kan give dem flaske uden at de afviser bryst? Ja der er jo nok forskel på babyer som i alt andet. Er lidt nervøs for at hun ikke vil have bryst mere men samtidig kunne det være så dejligt at kunne få hende passet i kortere intervaller og måske også have lidt mælk med når vi er ude. Hvad synes du om det? Mvh og tusind tak for hjælpen
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Det er (heldigvis) ikke sådan, at de afviser brystet, blot fordi de har prøvet flasken Smile I USA er det fx helt almindeligt at starte på arbejde igen efter 8-12 uger, så der malker rigtig mange ud til hele dagen, og baby får så flaske, mens mor er af sted, og ammer resten af tiden. Man kan gøre flasken mere som amning på mange måder - det hedder paced bottle feeding. Men når du bare vil gøre det af og til, så tror jeg ikke det betyder så meget med den slags Smile Når de afviser brystet, handler det typisk om enten at de har svært ved at amme, og så præsenteres for flaske, eller at produktionen er faldet.

Udmalkning kan være med hånd eller pumpe. Hvis du ikke har en pumpe, og blot skal malke ud en gang imellem, så kan det være rigtig godt at øve håndudmalkning. Du kan læse her om håndtering af modermælk.

Hvis du kunne tænke dig at prøve det, så tror jeg nok der er slyngemøder rundt omkring af og til, hvor man kan få tips til at bruge slynger og lidt instruktion Smile Prøv at google, hvis det lyder interessant?