Amning

2 posts / 0 new
Seneste indlæg
Mellep
Melleps billede
Offline
Indmeldt: 16/04/2017
Amning
Jeg kunnne godt bruge nogle fif. Jeg har en 5 dage gammel pige. Hun elsker at sove, og jeg bliver nødt til at vække hende hver 3-4 time for at amme- men selv der vil hun ikke og det kan blive en kamp for at få hende til at amme- både med skrig og skrål. Jeg synes det er så synd at hun skal vækkes hver gang og at det skal være en kamp for at spise og ikke en hyggestund.. hun kom ud 4200 G, så er en stor pige.. Vi prøver med tricks som hud mod hud, kilde, nuller osv, men uden held.. Kan man ikke vente til at hun selv viser tegn på sult? Lykkes det at få hende til, så er det sjældent mere end 15-20 min hun spiser.. Mvh en lidt frustreret førstegangs mor.. Vh Melanie Petersen
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Melanie, tillykke med din lille pige <3 Det er rigtig svært at amme en søvnig nyfødt! Samtidig er det ganske rigtigt ret vigtigt, at de ammes mindst de der 8 gange i døgnet - ikke kun af hensyn til nu her, men faktisk også med tanke på produktionen senere hen, da det er nu, amningen etableres. I de første uger danner man ved amning nogle receptorer i brystet, som skal reagere på det hormon, der hedder prolaktin, som står for produktionen af mælk. Hvis man senere hen mangler dem, så er det faktisk rigtig svært at kunne amme fuldt i nogle tilfælde (noget de tidligere generationer med skema-amning ofte oplevede). Det var lidt forklaring på hvorfor man siger det er vigtigt at vække.

Men faktisk kan man gøre noget rigtig simpelt for at baby selv stimuleres til at vågne og vise interesse for brystet: man kan have baby hud mod hud så meget som muligt af tiden. Når baby ligger hud mod hud, vil hun reagere på din duft, din krop og nærheden, og så søger de ofte brystet mere helt af sig selv. Kunne det være en mulighed at prøve det? Det nemmeste er at have baby bare i en ble, og så en åben skjorte, så man er helt hud mod hud, og så tæppe eller dyne ovenpå begge. Man kan også gøre det mens man bærer baby i en slynge eller vikle fx. Kunne det prøves? Du kan læse om det i SST's bog Amning på side 64, kap. 5.4.