Ømme brystvorter

8 posts / 0 new
Seneste indlæg
Tania
Tanias billede
Offline
Indmeldt: 23/01/2017
Ømme brystvorter
Jeg er den 29/12 blevet mor til min 3 datter, for første gang har jeg kæmpet mig til en velfungerende amning hvor min datter øger sin vægt. Jeg har dog virkelig ømme brystvorter, så ømme at jeg ikke kan holde til at vorten presses mod en bluse eller at stå under bruseren. Jeg hat bøvlet med sår og revner i mindre grad og dette er nogenlunde helet ved hjælp af rigelige mængder lanolin creme og skaller til brysterne så de ikke hænger fast i noget. Amningen er absolut til at klare det gør lige ondt når hun tager fat og ellers ikke(udover ved berøring)Min SP har tjekket i dag for svamp men mener ikke det er tilfældet. Er det normalt at vorterne er så ømme og skal de blot hærdes?
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Kære Tania, tillykke med din lille datter <3 Og din amning! Lad os se om vi ikke kan finde ud af hvorfor det gør ondt - for nej, det er ikke normalt (forstået sådan at det bare skal være sådan), og de skal ikke hærdes. Men - hvis man kan finde ud af hvorfor, er man godt på vej til en løsning Smile

Har du læst vores wiki om svamp? Der er også nogle bud på andre årsager til smerter, som måske kunne være interessante at kigge på sammen?

Tania
Tanias billede
Offline
Indmeldt: 23/01/2017
Tusind tak for et hurtigt svar! Måske du har ret i at det kan være svamp! (Jeg har nu læst jeres wiki om svamp) Jeg tænker at jeg bør ringe til lægen i morgen? Og som udgangspunkt forvente at det kan være årsagen til smerterne, ingen jeg forsøger andet. Jeg er meget opmærksom på at få hende lagt rigtigt til.
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Svamp er ikke så udbredt, som man før troede det var, så det kan faktisk også sagtens være en af de andre typiske årsager. Svamp vil man tit se som årsag til pludseligt opståede smerter, men som jeg forstår det har dine smerter været der fra starten? Og du har sår, som ikke er helet helt endnu? Så kan infektion nemlig være et godt bud, og det er nemt at gøre noget ved med fx antibiotika-salve! Det kan du snakke med lægen om Smile

Jeg skal lige være sikker - du har ikke farveskift i brystvorterne efter amning, vel? Fra hvid til blå til rød.

Tania
Tanias billede
Offline
Indmeldt: 23/01/2017
Jeg ringede til lægen her til morgen og hun sagde som dig at svamp ikke er så udbredt. Men jeg har noget brentan salve som jeg forsøger at smøre med for at se om det hjælper? Hvordan ser jeg om det er en infektion? Nej ingen farveskift blot sådan svie eller brændende typisk efter amning og intet at se på vorterne. Jo de har været relativt følsomme fra start...
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Det kan du prøve, bare husk at vaske det af før amning Smile Infektion kan gøre huden lidt sart og rød. Hvordan oplever du smerterne udenfor amningen? Du beskrev at bare vandet i bruseren gør ondt - det har jeg i hvert fald ofte set i forbindelse med infektion, som altså er let at behandle - fik du en tid hos lægen?

Tania
Tanias billede
Offline
Indmeldt: 23/01/2017
Jeg har i dag smurt med brentan og jeg mærker faktisk allerede en bedring! Nej jeg fik ikke en tid, da jeg ikke synes der er noget at se, men jeg vil have din info om infektion i mente hvis brentan ikke virker. Jeg husker at vaske det af Smile Jamen umiddelbart efter amningen kan det svie og brænde i vorten og så er det især den øgede følsomhed ved bad og andet tryk på vorten som generer mig!
Sisse
Sisses billede
Offline
Indmeldt: 15/03/2007

Årh, det lyder godt!!

Ja, det kan jeg godt forstå generer dig Sad Hvis det ikke hjælper nok, så er en tur til lægen nok en god ide. I hvert fald er det absolut sandsynligt, at det er noget, der kan behandles!

Fortsat god bedring XX