Beretninger

her kan du finde personlige beretninger om amning, fødsler eller andet relateret skrevet af ammenets brugere

opret din egen beretning

Sutteblærer, amning ved kejsersnit og store bryster

Allerede inden jeg blev gravid havde jeg sat mig for at jeg ville amme mit barn, også selvom jeg vidste at der kunne komme problemer til. Da jeg så endelig havde født ved et akut kejsersnit blev min datter lagt til mit bryst ved opvågningen, men hun kunne slet ikke finde ud af hvordan man gjorde.

Amning med suttebrikker

Et af mine største ønsker var at kunne amme min datter. Så jeg gik all in på at få det til at fungere. Da hun blev født ville jeg ønske at jeg havde fået mere hjælp til at lægge hende til med det samme, for hun kunne slet ikke få fat, til trods for at hun prøvede meget ihærdigt. Jeg fik mere hjælp da jeg kom på barselsgangen, men hun kunne stadig ikke få fat, så vi forsøgte med ammebrikker.

Nogen gange kan det lykkes trods en del udfordringer

Niels blev født næsten 14 dage over termin efter en lang fødsel, som endte med semi akut kejsernit.

Moder natur ved bedst

PANIK! Er nok det første det gik igennem mig da jeg ikke så mælken springe i vand(mælke) fald ud af brysterne og den lille nu lå der og ville ammes.

Og der gik da også et par dage inden mælken løb til. Og der blev mælkefald! Gennem bluser, ud over lagnerne og hvor det ellers lige passede min bryster at dele ud af godterne Smile...

Min ammehistorie

Jeg fødte min søn 38+6 Da han blev lagt til brystet kort efter han kom ud, suttede han helt perfekt. Da vi kom op på en stue og vi rigtig skulle i gang, var det så svært og vanskeligt! Så tabte han brystvorten, så fik han ikke ordentligt fat også kunne jeg ikke få brystvorten ind i hans mund. Jeg var så gal! Også fik jeg sår på brystvorterne og tårerne trillede hver gang jeg lagde ham til.

At følge sin mavefornemmelse

Jeg fødte vores datter i uge 39+4, en ukompliceret fødsel i vand. Jeg var hjemme allerede efter 3 timer, da jeg ønskede fred og ro, så vi kunne komme i gang med amningen. Hele ammeforløbet har næsten været uden problemer, jeg fuldammede til de 6 mdr, hvor vi så begyndte at servere almindeligt mad for hende (blw vejen). Men vores datter fik længe ikke noget indenbords.

Tre måneder med ammebrikker

Vores datter blev født to uger efter termin. En sund og dejlig basse. Jeg var fast besluttet på at amme hende lige så lang tid som hun ville og som jeg ville. Hun tog hurtigt fat om brystet men jeg kunne godt se at det ikke var helt rigtigt. På barselshotellet bad jeg mange gange om hjælp og personalet gav mig ret i at hun ikke fik ordentlig fat.

Amning i medgang og modgang

Min lille pige kom til verden den 26 februar. Lige fra første gang,jeg lagde hende til brystet, tog hun så flot fat. Og har faktisk gjort det rigtigt lige siden. Dog blev jeg ramt af sår på begge brystvorter, hvilket gjorde at jeg efter 48 timer efter fødslen begyndte at bruge ammebrikker.

Lav fødselsvægt, suttebrikker, ammestrejke, og uforstående familie medlemmer.

Hej alle som læser med Smile Smile

Vores datter blev født 12 dage over tid d. 9 oktober 15. Vi har i min familie Cøliaki, mig selv, min søster, bror og mor. Derfor var/er det utroligt vigtigt for mig at fuldamme så lang tid som overhovedet muligt.

Jeg har prøvet hele kataloget

Vi fik i September 2014 en stor dejlig pige ved akut kejsersnit (4205 g. og 54 cm).

Jeg fik efter kejsersnittet ikke Ida op til mig, da hun havde slugt noget fostervand og skulle have ilt. Så jeg så min lille pige i et sekund (bogstaveligt talt), også gik de med hende. Min kæreste gik med op på neonatal, hvor han fik lov at sidde lidt med hende.

Når datter tog ikke nok på i vægt

Jeg har lige fra start af elsket at amme, Det gjorde ondt lige i starten, men bortset fra det. Min datter har været nem og glad og amningen kørte bare som den skulle helt fra start. Jeg fri ammer, så jeg lader hende spise så ofte hun vil. Indtil hun blev 12 uger gammel ca var det rigtig ofte, også om natten.

Start problemer ved første ammeforløb som endte med amning til han var 1 år

Som førstegangsmor havde jeg ikke forberedt mig på hvor udfordrene amning kunne være. Jeg blev meget overrasket over hvor svært det var at finde den rigtige stilling og baby skulle have korrekt sutteteknik. På barselsgangen hvor jeg fik masser af hjælp, blev jeg endnu mere forvirret og det resulterede i jeg slet ikke troede jeg kunne finde ud af det.

Min beretning om når ens baby ikke sutter og amning er alle kampe værd :-)

Jeg skriver denne ammeberetning for at vise man godt kan lykkes med sin amning, selvom man har start vanskeligheder og man har et barn der ikke sutter - de kan godt lære det. En god portion vilje, stædighed, tålmodighed, god vejledning og støtte er vejen frem. Smile

Min historie med amning og svamp

Jeg skriver da jeg gerne vil dele min erfaring med svampeinfektion i brystet i forbindelse med amning. Jeg støvsugede selv nettet for information om denne lidelse og synes det var svært at finde brugbare råd som virkede for mig.

Når de kloge siger at amning ikke kan lade sig gøre

Jeg fik d. 29. juli mit 3. barn og regnede med at amningen selvfølgelig ville komme til at køre. Jeg har haft meget forskellige ammeforløb med mine børn. Med første barn opgav jeg efter sej kamp og en brystvorte der var revet halvt af og gik over til at malke ud i stedet, det gjorde jeg i knap 5 mdr.

Når amning er alle kampene værd!

Kategori:
ammeberetning

Jeg vil gerne fortælle om mit ammeforløb med mit første barn, som blev født d. 15. november 2011. Selvom vi har haft rigtig mange gode stunder, har jeg ofte følt, at amningen var en kamp - en kamp mellem min naturlige lyst til at amme mit barn på den ene side og alle de problemer, som indimellem gjorde det næsten umuligt for mig, på den anden.

Når amning er et helvede alt for længe

Kategori:
ammeberetning

Som rigtig mange gravide, havde jeg glædet mig utroligt til at amme. Alt den snak om det fantastiske bånd der ville opstå mellem mig om min lille søn, plus det faktum at det nærmest var/er tabu i min familie at give sit barn flaske, gjorde at amning bare var det helt rigtige.

Jeg vil gerne fortælle om min søns ammeforløb, der har overrakset mig på både godt og ondt.....

Kategori:
ammeberetning

Liam blev født 24/11-.2009 kl 03.32 om morgnen. Fødselen var normal og uden komplikationer, andet end at jeg blødte meget efter moderkagen var kommet og måtte i behandling for blodmangel efterfølgende. Jeg oplevede fødslen meget volsomt, men det at få min søn hos mig som det største jeg nogensinde har oplevet.

At fuldamme længere end 6 måneder

Kategori:
ammeberetning

Jeg vil fortælle om min yngste søn som har været ammebarn fra dag ét. Det har altid været utrolig nemt at amme ham. Han tog bare fat og ammede til der kom mælk. Han fik bryst når han bad om det - dag og nat.

Jeg kan amme!

Kategori:
ammeberetning

Efter den mislykkede amning med Thea, ( se ammeberetning ),besluttede jeg mig for at læse ALT om amning, mens jeg var gravid med vores andet barn, så jeg var så godt forberedt som mulig.

Amme/suttebrikker

Kategori:
ammeberetning

Ja her er så min erfaring med brug af amme/suttebrikker...

1. del - Patrick

Om at amning under og efter graviditet... og hvorfor det var svært for mig

Kategori:
ammeberetning
Jeg besluttede mig for at blive ved med at amme Sigrid, da jeg blev gravid med Ingeborg. I første omgang var det fordi hun var så lille da jeg blev gravid (1 1/2 år) og stadig havde brug for at blive ammet. Men efterhånden som jeg læste og undersøgte og træf beslutninger omkring graviditet og fødesl, der lå lidt ud over gennemsnittet (nej tak til scanning, ja tak til hjemmefødsel osv.

Om at amme et barn som tager langsomt på

Kategori:
ammeberetning
Da jeg fik min søn, havde jeg slet ikke sat mig ind i amningen. Jeg anede ikke hvordan jeg skulle lægge ham til, at det gør ondt i starten når de sutter og at jeg kunne forvente lidt sår og rifter, jeg vidste ikke at han skulle sutte for at jeg kunne producere mælk osv. Derfor gav jeg alt for hurtigt op og gav ham flaske istedet - noget jeg var vældig ked af i lang tid.

Tanker fra en tandem-ammer

Kategori:
ammeberetning

Lucas - en beretning om et allergi-barn

Kategori:
andre beretninger
Da jeg fødte Lucas forsvandt alle de bekymringer jeg havde haft under graviditeten, for han var perfekt. Han var den kønneste baby jeg nogen sinde havde set og det samme sagde min mor og far og søster - og de var da i det mindste lidt objektive. Han spiste fint og tog på så alle var ved at falde bagover.

Amning om natten

Kategori:
ammeberetning

Samsovning – det bedste for din nattesøvn

Når folk spørger, om mine børn sover igennem, griner jeg altid. ”Nej, men det gør jeg!” Og det gør jeg, selvom jeg ammer rigtig mange gange i løbet af natten, fordi jeg sover sammen med dem.

Om at bruge en lille smule sut :-)

Kategori:
ammeberetning

Da Bjørn (4 år) var spæd, forsøgte jeg vist et par gange at give ham en sut - ikke så meget fordi han havde brug for den, men måske mere fordi jeg tænkte, at det jo nok var smart, når alle gjorde det.

Amning på ét bryst

Kategori:
ammeberetning
Amning - Amning på et bryst og indadvendte brystvorter

Amning på et bryst

Min ammehistorie har jeg delt op i to dele. Denne del handler om amningen af min anden datter, hvor jeg endte med at amme på et bryst. Den anden del handler om amningen af min tredje datter, hvor jeg ammede med indadvendt brystvorte. Læs denne del her.

Amning med indadvendt brystvorte

Kategori:
ammeberetning

Min ammehistorie har jeg delt op i to dele. Denne del handler om amningen af min tredje datter, hvor jeg ammede med indadvendt brystvorte. Den anden del handler om amningen af min anden datter, hvor jeg endte med at amme på et bryst. Læs denne del her.

Genetablering af amning

Kategori:
ammeberetning

Succesen med mit første barn