Om at opgive og om glæden når det lykkes

Kategori:
ammeberetning

Mit første barn blev født ved kejsersnit 14 dage før tid. Hun var lille, svag og sløv. Hun fik gulsot og sov altid. Samtidig kom der bare ingen mælk. Først på 6 dagen løb mælken til og der havde hun fået erstatning med en sprøjte i 5 dage. Min ene brystvorte er indadvendt, den anden flad og så peger de en anelse nedad så det var vildt svært at lægge hende til. Jeg var ung og usikker og tog imod den suttebrik som sygeplejerskene sagde jeg skulle bruge. Og hun havde set ikke kræfter til at sutte mælken ud med den. Jeg kæmpede i tre uger og tilsidst opgav jeg. Jeg græd og græd, men jeg kunne bare ikke mere.

Da jeg fik min søn ville jeg bare amme. Jeg ville ikke bruge suttebrik, jeg ville kæmpe til vi kunne det. Jeg gik 14 dage over tid så han var helt anderledes robust og han kunne i hvert fald sutte. Men han blev født ved et akut kejsersnit og det var ret traumatisk for os begge. Måske var det medvirkende årsag til at mælken igen lod vente på sig, og først kom på 5. dagen. Ammerådgiveren på sygehuset havde flere gange sagt at jeg skulle opgive. Hun sagde at det var for svært for mig og jeg fik ingen vejledning og råd fra den side.

Men en sød sygeplejerske viste mig at jeg kunne løfte brystet op med en sammenfoldet stofble, hvilket gjorde alting meget nemmere. Og selvom jeg havde bandet suttebrikken langt væk endte det med at jeg igen prøvede med den. Og pludelig gik det, ikke som en leg, men han fik mælk, masser af mælk og var glad. Det var virkelig en sejr for mig, og jeg blev så stolt af at vi havde klaret det sammen. Jeg forsøgte siden af flere omgange af droppe suttebrikken, men det lykkedes ikke for mig. Nu er han næsten 8 måneder, og ammes fortsat med suttebrik. Jeg har altid haft rigeligt mælk, han er vokset meget fint, og det går godt med den. Jeg ved godt, at det ikke er den bedste måde at amme på, men det var enten brikken eller ingen amning og jeg er så glad for at jeg valgte at kæmpe videre. Jeg elsker at amme og jeg er stolt af at jeg kan