Fies fødsel

Kategori:
fødselsberetning

Hej

Jeg vil gerne fortælle om Fies fødsel, som var min 3. fødsel. Alle fødsler er foregået helt ukomplicerede og var nemme (men da ikke smertefrie:lol: ).....

Alle gange har jeg sidst i mine graviditeter haft tegn på svangerskabsforgiftning, dog var symptomerne i sidste graviditet mere tydelige end de anStortsmil! Laughing out loud :-D" src="http://www.ammenet.dk/sites/all/modules/smileys/packs/smilies/stortsmil.gif" alt=":stortsmil:" width="20" height="20" />dre gange. Tegnene var bl.a. hovedpine, ødemer og for højt blodtryk. Desuden viste blodprøverne at min lever var påvirket.

Lægen valgte i samråd med mig derfor at sætte fødslen igang. 1 dag før termin - Fie blev skønnet til 3700g.

Torsdag eftermiddag fik jeg en stikpille som skulle modne livmoderhalsen, herefter tog vi hjem igen med besked om, at vi ville blive ringet op om morgenen næste dag for at aftale nærmere om igangsættelsen.

Natten gik - jeg mærkede ikke en dyt udover de sædvanlige plukveer. Om morgenen aftalte vi med jordemoderen at vi skulle komme ind når vi var klar. Jeg var mere end klar så vi var derinde ca. kl. 9.30 hvor vi straks blev henvist til en stue i modtagelsen. Jordemoderen mærkede mig indvendigt og kunne konstatere at hun lige nøjagtig kunne få pinden op så hun kunne prikke hul på vandet. Jubiiii. klokken var 10.30. Det skvulpede ud og med en kæmpe ble blev jeg beordret på rundvisning på sygehuset. Vi gik ned i kantinen og købte en sandwich. Mens vi sad der og spiste mærkede jeg de første små veer. Da vi havde spist gik vi lidt videre. Jeg vidste, at min bedste veninde var på arbejde på neonatal afdelingen, så hende gik vi hen for at besøge. Klokken var nu. 12.30. Mens vi stod der begyndte det at nive lidt mere, men det gjorde stadig ikke ondt. Jeg aftalte med min veninde, at hun gerne måtte komme forbi fødegangen og deltage i min fødsel når hun havde fri kl. 15.

Vi gik derfra ca. 12.45....overvejede en tur rundt om sygehuset - men nej, jeg kunne mærke at jeg trængte til at komme op på fødestuen - følte allerede her, at det gik ret hurtigt.

Da vi kom op på fødegangen nev det nu så meget, at vi straks blev henvist til en fødestue. Heldigvis var stuen hvor ledig hvor jeg havde født Sine (mit andet barn). Skønt - der er det største fødekar og jeg ville gerne føde i vand som med Sine. SKØNT.

Kl. 13.15 kom min konsultations jordemor ind til mig og sagde, at jeg skulle til at have lidt mere fart på hvis hun skulle tage imod for hun havde fri kl. 15.30. Hun skulle lige 2 ting så ville hun komme. OK sagde jeg, men hun skulle skynde sig for jeg troede det her ville gå ret stærkt. Hun mærkede på mig. 5 cm åben.

Hun gik. 10 min. efter bad jeg min mand om at jive i snoren for karret skulle fyldes NU.....og det tager jo lidt tid.

Jeg kæmpede mig igennem veerne stående foroverbøjet en sækkestol som de andre gange, mens jeg rokkede fra side til side. De nev altså ret kraftigt nu.

Kl. 13.30 var karret fyldt og jeg nød lindringen - min konsultations jordemor kom tilbage. Mens vi sad der i dyb stilhed og klokken nærmede sig 14. Sagde jeg: "lige om lidt komme hun altså".... ja ja sagde jordemoderen. Kl 14.10 stak jeg ud i et kæmpe vrøl fra fuldstændig koncentration og ro..... Det kan da nok lige være at jordemoderen fik rykket i snoren og handskerne på....for 5 min. efter kl. 14.15 var Fie født efter 2 presseveer Stortsmil!